Χαµηλοί όγκοι και υψηλή µεταβλητότητα στο βαµβάκι
Χαµηλοί όγκοι και υψηλή µεταβλητότητα στο βαµβάκι

Χαµηλοί όγκοι και υψηλή µεταβλητότητα στο βαµβάκι

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.
Το βαµβάκι φαίνεται να θέλει να κάνει ένα δυναµικό τελείωµα στο φετινό έτος, όπως άλλωστε τα περισσότερα χρηµατιστήρια (εµπορευµάτων και αξιών).

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Βέβαια είναι µικροί οι όγκοι των συνεδριάσεων και γι’ αυτό οι κινήσεις είναι απότοµες. Λογικά και για τις επόµενες µέρες θα έχουµε υψηλή µεταβλητότητα µε πιθανότερο σενάριο το τεστάρισµα σε λίγο υψηλότερα επίπεδα. Είναι η εποχή όπου γίνονται ανακατατάξεις κεφαλαίων στις αγορές και προκαλούνται συνήθως άγαρµπες κινήσεις. Στη φυσική αγορά η ζήτηση παραµένει ισχυρή ενώ η προσφορά µετρηµένη.

Eλληνική αγορά

Λόγω των ηµερών οι διαπραγµατεύσεις για νέες πωλήσεις έχουν µειωθεί σηµαντικά. Γίνονται κάποιες πολύ µικρές δουλίτσες σε πριµ µεταξύ

3 - 7 σεντς ανά λίµπρα επί του χρηµατιστηρίου ανάλογα πόσο µεταβροχικά είναι τα βαµβάκια. Γενικότερα οι παραδοσιακοί κλώστες που αγοράζουν από τη σοδειά µας φαίνονται να είναι πλέον καλύτερα καλυµµένοι και δεν υπάρχει η ίδια βιασύνη µε αντίστοιχα 1-2 µήνες πριν. Παράλληλα µην ξεχνάµε πως παραλαµβάνουν και τα καθυστερηµένα συµβόλαια άλλων σοδειών (αµερικανικά και βραζιλιάνικα).

Source: Agronews

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter