Χωρίς συνδεδεμένη το βαμβάκι με ξένες ύλες άνω του 10%
Χωρίς συνδεδεμένη το βαμβάκι με ξένες ύλες άνω του 10%

Χωρίς συνδεδεμένη το βαμβάκι με ξένες ύλες άνω του 10%

A- A+
This article is not available in the language you have selected and thus we are showing its original version. You can use Google Translate to translate it.

Μη επιλέξιμο συνδεδεμένης ενίσχυσης για το 2017 θα κρίνεται το βαμβάκι, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η παραδοθείσα από τον παραγωγό ποσότητα έχει ποσοστό ξένων υλών μεγαλύτερο του 10%. Αυτό προβλέπει απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Βασίλης Κόκκαλης, αντίστοιχα και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση Αποστόλου-Κόκκαλη θέτει πιο αυστηρούς όρους για την είσπραξη της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος από τους παραγωγούς, καθώς η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν ίσχυε ως και το 2016.

Η απόφαση Αποστόλου-Κόκκαλη θέτει πιο αυστηρούς όρους για την είσπραξη της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος από τους παραγωγούς, καθώς η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν ίσχυε ως και το 2016.

Πιο συγκεκριμένα με την Αριθμ. 2537/84963 (2) Τροποποίηση της αριθμ. 1178/27361/10-03-2015 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι σε εκτέλεση του Κανονισμού (Ε.Ε.) 1307/2013 του Συμβουλίου» (Β 430), τίθενται πιο αυστηροί όροι για την είσπραξη της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος από τους παραγωγούς, καθώς η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν ίσχυε ως και το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδεικτική τιμή της ειδικής αυτής ενίσχυσης για το 2017 ορίστηκε στα 74,9 ευρώ το στρέμμα.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι:

Άρθρο 1

Η υπ’ αριθμ. 1178/27361/10-03-2015 απόφαση του Αν. Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει τροποποιείται ως εξής:

1. Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 3 προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:

«Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η παραδοθείσα από τον παραγωγό ποσότητα έχει ποσοστό ξένων υλών μεγαλύτερο του 10%, η εν λόγω ποσότητα δεν θα προσμετράται για τον υπολογισμό της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης του παραγωγού.»

2. Στο άρθρο 7 πραγματοποιούνται τροποποιήσεις και συμπληρώσεις ως εξής:

Α) Στο τέλος της παραγράφου 1 προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:

«Αρμόδιος φορέας για την ανάλυση της περιεκτικότητας σε ξένες ύλες των ποσοτήτων βάμβακος που παραδίδονται στα εκκοκκιστήρια, ορίζεται το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος (Ε.Κ.Π.Ε.Τ.Τ.Β.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα διαβιβάζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ το αργότερο έως 15 Φεβρουαρίου του έτους που έπεται του έτους καλλιέργειας.»

Β) Η παράγραφος 2β αντικαθίσταται ως εξής:

«β. Στις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις και αφορούν διοικητικούς ελέγχους οι οποίοι διεξάγονται στο 10% των εκκοκκιστικών επιχειρήσεων στο τέλος της εκκοκκιστικής περιόδου για την εξακρίβωση και επαλήθευση των στοιχείων παραδόσεων σε ποσοστό τουλάχιστον 1% επί του συνόλου των παραγωγών που παρέδωσαν σύσπορο βαμβάκι ανά εκκοκκιστική επιχείρηση. Κατά τη διεξαγωγή των εν λόγω ελέγχων γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος τήρησης των προδιαγραφών σήμανσης – ταυτότητας δεμάτων εκκοκκισμένου βάμβακος του άρθρου 6 παρ. 7 της παρούσας απόφασης. Καθ όλη τη διάρκεια της εκκοκκιστικής περιόδου γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Π.Ε.Τ.Τ.Β, σε ποσοστό τουλάχιστον 0,5% των παραδιδόμενων, στα εκκοκκιστήρια, παρτίδων συσπόρου βάμβακος ώστε να διαπιστωθεί η περιεκτικότητα τους σε ξένες ύλες σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 2 της παρούσας απόφασης.»

Ολόκληρη η απόφαση

Source: http://www.agronews.gr/business/olokliromenes-parousiaseis/arthro/159019/horis-sundedemeni-to-vamvaki-me-xenes-ules-ano-tou-10/

Tags

newsletter

Subscribe to our daily newsletter