Ευφυής γεωργία 2018/19
Ευφυής γεωργία 2018/19

Ευφυής γεωργία 2018/19

A- A+

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα η εγκατάσταση των μετεωρολογικών σταθμών και των αισθητήρων εδάφους για τις μετρήσεις στα πλαίσια της γεωργίας ακριβείας που εφαρμόζει η Gaiasense σε συνεργασία με την εταιρεία μας.

Φέτος ο νομός Ροδόπης θα γεμίσει όργανα μέτρησης των δεδομένων για τη βαμβακοκαλλιέργεια, μιας και το ενδιαφέρον των βαμβακοπαραγωγών ήταν πολύ μεγάλο.

Πέρυσι εφαρμόστηκε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που έπεισε όλους μας ότι με τα δεδομένα που καταγράφονται μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει πολύ πιο αποτελεσματικά τα ζητήματα τόσο της άρδευσης όσο και της λίπανσης αλλά και των ασθενειών.

Με τις συμβουλές επομένως που θα παίρνουν οι βαμβακοπαραγωγοί θα μπορούν να έχουν καλύτερες στρεμματικές αποδόσεις, χαμηλότερο κόστος παραγωγής και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Έτσι για το 2018/19 πολλοί βαμβακοπαραγωγοί-συνεργάτες μας δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν χρήση αυτού του συστήματος. Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην βαμβακοκαλλιέργεια στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter