Εκκόκκιση για λογαριασμό των παραγωγών
Εκκόκκιση για λογαριασμό των παραγωγών

Εκκόκκιση για λογαριασμό των παραγωγών

A- A+
Η τιμή που λαμβάνει ο παραγωγός εξαρτάται από την ποιότητα, την απόδοση σε ίνα και την τιμή που έκλεισε ο ίδιος χρηματιστηριακά

Από το 2017/18 η επιχείρηση δίνει τη δυνατότητα σε άτυπες ομάδες παραγωγών να εκκοκκίσουν για λογαριασμό τουςΈνα καινοτόμο, αλλά και πολύ ελπιδοφόρο πρόγραμμα.

Το βαμβάκι των ομάδων αποθηκεύεται και εκκοκκίζεται ξεχωριστά. Οι μπάλες που παράγονται πωλούνται με συμβόλαιο των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων, άρα σε καλή τιμή. Η επιχείρηση κρατά μια μικρή προμήθεια για τις υπηρεσίες της και το υπόλοιπο κέρδος ανήκει στους παραγωγούς.

Η τιμή επομένως που θα πληρωθούν εξαρτάται από τη ποιότητα, την απόδοση σε ίνα και το πότε θα κλείσουν την τιμή μέσω χρηματιστηρίου.

Επειδή το εκκοκκισμένο βαμβάκι τους ανήκει, οι ομάδες δίνουν από την αρχή μέχρι την τελική παράδοση μεγάλο βάρος στην ποιότητα. Από την ποικιλία που θα επιλέξουν, ως την τελική υγρασία του συπόρου βάμβακος.

Το 2018/19 η ομάδα που δημιουργήθηκε πήρε την υψηλότερη τιμή που γνωρίζουμε να δόθηκε για ελληνικό βαμβάκι. Την πήρε επειδή έκανε τις σωστές επιλογές στο πότε να κλείσει τις τιμές μέσω χρηματιστηρίου αλλά κυρίως επειδή έφερε ένα βαμβάκι με πολύ υψηλή απόδοση σε ίνα και πολύ καλή ποιότητα. 

Για το 2019/20 η ίδια ομάδα θέλησε να έχει περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερη ποιότητα και ακόμη μεγαλύτερη απόδοση σε ίνα. Έτσι οργανώθηκε από την επιχείρηση μια παρουσίαση όπου αναλύθηκαν οι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο.

Όταν οι παραγωγοί ζητούν να μάθουν περισσότερα για το πώς θα παράγουν βαμβάκι μεγαλύτερης αξίας, τότε ναι, το ελληνικό βαμβάκι έχει μέλλον!

Gallery

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter