Χρηματοδότηση καλλιέργειας
Χρηματοδότηση καλλιέργειας

Χρηματοδότηση καλλιέργειας

A- A+
Τρόποι χρηματοδοτικής βοήθειας στους παραγωγούς

Τα τελευταία χρόνια και λόγω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα η χρηματοδότηση της καλλιέργειας έγινε εξαιρετικά δύσκολη για τους αγρότες. Γι' αυτό τον λόγο τα Θρακικά Εκκοκιστήρια ανέλαβαν να βοηθήσουν τους παραγωγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Cotton+ ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τη συγκομιδή του βαμβακιού τους και να πληρώσουν με αυτό τις υποχρεώσεις τους.

Η χρηματοδοτική βοήθεια γίνεται με δύο τρόπους:

  1. Με τραπεζική συμβολαιακή με τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς. Οι αγρότες υπογράφουν μία σύμβαση με την επιχείρηση για την παράδοση του βαμβακιού τους σε αυτήν και στη συνέχεια λαμβάνουν μία κάρτα από την τράπεζα, με την οποία μπορούν να αγοράσουν σπόρους, γεωργικά εφόδια, πετρέλαια, γεωργικά εργαλεία, να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα κλπ. Όταν παραδώσουν το βαμβάκι τους στο εκκοκκιστήριο, η εταιρεία οφείλει να ξεπληρώσει την τράπεζα (το επιτόκιο είναι ιδιαίτερα χαμηλό).

  2. Με επιταγές της επιχείρησης, σε συνεργασία με τις εταιρείες σπόρων και γεωργικών εφοδίων και κυρίως με τα τοπικά καταστήματα γεωργικών εφοδίων. Έτσι δεν πουλάει η ίδια η επιχείρηση τα εφόδια, αλλά δίνει στους παραγωγούς τη δυνατότητα επιλογής, έχοντας την συμβουλευτική στήριξη των καταστημάτων καθώς και διαφάνεια τόσο στις τιμές όσο και στις ποσότητες των προμηθειών τους.

Gallery

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter