Χαμηλή μεταβλητότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης στο βαμβάκι
Χαμηλή μεταβλητότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης στο βαμβάκι

Χαμηλή μεταβλητότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης στο βαμβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης:

Το εύρος των τιμών για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου ‘18 είναι εξαιρετικά στενό και οι αναλυτές αναμένουν κάποιο σπάσιμο σε μια από τις δύο μεριές ώστε να αποτιμήσουν εκ νέου την αγορά.

Φαίνεται πως υπάρχει σημαντική αντίσταση για το βαμβάκι στα 87 σεντς ανά λίμπρα, επίπεδα στα οποία ενεργοποιούνται οι αγοραστές. Γενικότερα, η αγορά αναμένει κάποια εξέλιξη, πιθανώς νέα από βασικές σοδειές, ώστε να δείξει προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί. Μέχρι τότε, το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε υποτονικές και «καλοκαιρινές» συνεδριάσεις.

Η ελληνική αγορά

Το ενδιαφέρον για νέες δουλειές στο βαμβάκι έχει κάπως ατονήσει λόγω εποχικότητας. Στα φετινά βαμβάκια υπήρχε κάποια ζήτηση από την Αίγυπτο (κρατικός διαγωνισμός), για μέτριες ποιότητες που έπιασαν τιμή 90 σεντς ανά λίμπρα επί αυτοκινήτου.

Παράλληλα, οι Τούρκοι κλώστες ακόμα δεν είναι δυναμικοί, δεδομένου ότι το νόμισμα τους είναι ιδιαίτερα υποτιμημένο. Όσον αφορά τη νέα σοδειά, εκεί σημειώθηκαν λίγες προπωλήσεις ανοιχτών συμβολαίων σταθερά στα επίπεδα των 5 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιμές του Δεκεμβρίου ‘18.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter