Η BASF Ελλάς δίνει ολοκληρωμένες λύσεις στον Έλληνα παραγωγό, με τις ποικιλίες βαμβακιού FiberMax® και Stoneville
Η BASF Ελλάς δίνει ολοκληρωμένες λύσεις στον Έλληνα παραγωγό, με τις ποικιλίες βαμβακιού FiberMax® και Stoneville

Η BASF Ελλάς δίνει ολοκληρωμένες λύσεις στον Έλληνα παραγωγό, με τις ποικιλίες βαμβακιού FiberMax® και Stoneville

A- A+

Την πρώτη από κοινού επίσκεψη σε πειράματα αγρού με ποικιλίες βαμβακιού FiberMax®πραγματοποίησε, από τις 17 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2018, η νέα ομάδα Σπόρων της BASF Ελλάς με την ομάδα Προϊόντων Φυτοπροστασίας της εταιρείας, σε σημαντικές περιοχές παραγωγής βαμβακιού της χώρας, στην Κομοτηνή, τις Σέρρες, τα Γιαννιτσά, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα, τη Λαμία και τη Λειβαδιά.

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλοι από κοντά, στο χωράφι, τις γνωστές και πλέον δημοφιλείς εμπορικές ποικιλίες βαμβακιού FiberMax®, που έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα βαμβακοπαραγωγού ως η κορυφαία επιλογή ποικιλιών βαμβακιού και οι οποίες έχουν περιέλθει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της BASF», δήλωσε ο υπεύθυνος Ανάπτυξης των Σπόρων της BASF στην Ευρώπη, κος Philippe Fleury.

«Αξιολογώντας το νέο γενετικό υλικό της εταιρίας που δοκιμάζεται εκτενώς στα πειράματα αγρού, είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ανάπτυξη νέων ποικιλιών βαμβακιού από την BASF στην Ελλάδα», τόνισε ο υπεύθυνος βελτιωτής βαμβακιού από την Αμερική, κος Steve Oakley, ο οποίος επιβλέπει το πρόγραμμα βελτίωσης και ανάπτυξης του νέου γενετικού υλικού στην Ελλάδα και απευθύνεται στις αγορές της Μεσογείου και της Ευρασίας.

«Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών και να εστιάζουμε στις εξειδικευμένες ανάγκες του Έλληνα βαμβακοπαραγωγού, μέσα από την τοπική επιλογή ποικιλιών βαμβακιού», ανέφερε ο κος Θανάσης Τσούτσας, Επικεφαλής του τμήματος Σπόρων της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.

Μέσα από την παρουσίαση πειραμάτων τύπου Segregated Populations, Screening, Intermediate και Strip, οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σημαντικές τεχνικές πληροφορίες, εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, καθώς επίσης να εντοπίσουν τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων περιοχών καλλιέργειας βαμβακιού.

Η BASF, με την πρόσφατη εξαγορά μεγάλου εύρους δραστηριοτήτων από τη Bayer, μεταξύ των οποίων και αυτή των σπόρων βαμβακιού, προσέθεσε στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο του τμήματος Agricultural Solutions μια εξαιρετική γκάμα προϊόντων σπόρων, ενώ παράλληλα καλωσόρισε στο δυναμικό της και μια πολύ έμπειρη ομάδα εργαζομένων στον τομέα των Σπόρων, η οποία μεταξύ άλλων διεξάγει και αξιολογεί τα πειράματα αγρού.

Επίσκεψη κορυφαίων εκπροσώπων της CSI Αυστραλίας στην BASF Ελλάδος

Συνάντηση με τη BASF Ελλάς, το νέο της συνεργάτη στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, είχαν το Σεπτέμβριο ηγετικά στελέχη της εταιρείας Cotton Seed International (CSI) Αυστραλίας, η οποία είναι αποκλειστικός διανομέας των Αυστραλέζικων ποικιλιών της CSIRO Αυστραλίας παγκοσμίως.

«Είμαστε εδώ, για να υποστηρίξουμε το νέο τμήμα σπόρων της BASF Ελλάς και να  συνεργαστούμε στενά στο άμεσο μέλλον, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, με κοινό στόχο την αύξηση της απόδοσης και τη βελτίωση της ποιότητας του Ελληνικού βαμβακιού», δήλωσε η κα Juanita Hamparsum, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της CSI.

«Επιβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την εκχώρηση άδειας χρήσης προς την BASF των εμπορικών δικαιωμάτων των κορυφαίων αυστραλέζικων ποικιλιών, μεταξύ των οποίων η Fiona, η Celia, η Elsa, η Flora και η Carmen, τις οποίες η BASF θα συνεχίσει να εμπορεύεται στην Ελλάδα κάτω από την προϊοντική ομπρέλα του FiberMax®», επισήμανε ο κος Peter Graham, Γενικός Διεθυντής της CSI.

«Με την νέα της οργάνωση, η BASF Ελλάς παίρνει το βαμβάκι στα χέρια της, διαδραματίζοντας ακόμη πιο σημαντικό και συντονιστικό ρόλο για την αγορά του βαμβακιού. Η Ελλάδα με την πολύχρονη και εξειδικευμένη τεχνογνωσία της, θα αποτελέσει το κέντρο ανάπτυξης και διανομής ποικιλιών βαμβακιού για την περιοχή της  Μεσογείου και Ευρασίας. Επιπλέον, έχοντας πλέον στο πορτοφόλιο της τα δύο πασίγνωστα ονόματα FiberMax® & Stoneville®, φιλοδοξεί να δώσει νέα δυναμική στην καλλιέργεια. Ο συνδυασμός προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων καθιστούν πλέον τη ΒASF Ελλάς τον ηγέτη του βαμβακιού», τόνισε ο κος Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.

Όπως διαπιστώθηκε, τόσο η εταιρική πρωτοβουλία Certified Sustainable FiberMax(CSF) όσο και το πρόγραμμα της Αυστραλίας my BMP (Βest Management Practice), αναδεικνύουν τον κοινό στόχο των δύο πλευρών για την προώθηση και την επώνυμη διαφοροποίηση του βαμβακιού που παράγουν οι δύο χώρες.

Πηγή: ypaithros.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter