Ενισχύεται η αγορά βάμβακος
Ενισχύεται η αγορά βάμβακος

Ενισχύεται η αγορά βάμβακος

A- A+

Οι χρηµατιστηριακές τιµές ξέφυγαν από το σηµείο στήριξης των 72 σεντς ανά λίµπρα και προσπαθούν να σπάσουν την αντίσταση των 74,50 σεντς ανά λίµπρα. Η αγορά θεωρείτο ως υπέρ-πουληµένη και παράλληλα εξακολουθούν να φαίνονται κάποια ενθαρρυντικά µηνύµατα για εύρεση λύσης στον εµπορικό πόλεµο.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Μπορεί να µην υπάρχει ακόµα κάτι χειροπιαστό, αλλά λίγο οι ανακοινώσεις του προέδρου Τραµπ λίγο η βελτίωση του κλίµατος στις διαπραγµατεύσεις καθιστούν το σενάριο του τερµατισµού του πολέµου ως το περισσότερο πιθανό.

Η ισχυροποίηση του δολαρίου σε συνδυασµό µε την άνοδο του χρηµατιστηρίου φυσικά και χαροποιεί τους εκκοκκιστές, οι οποίοι έχουν ακόµα πολλά ανοιχτά (αφιξάριστα) συµβόλαια πώλησης. Χρειαζόµαστε λίγα ακόµα σεντς υψηλότερα για να φτάσουµε σε πραγµατικά ελκυστικά επίπεδα κλεισίµατος τιµών. Μην ξεχνάµε πως η πτώση από τα µέσα ∆εκεµβρίου ‘18 µέχρι τα µέσα Φεβρουαρίου ‘19 ήταν σχεδόν 10 σεντς, όταν η ανάκαµψη µέχρι στιγµής είναι µόνο 3-4 σεντς ανά λίµπρα. Αναφορικά µε νέες πωλήσεις οι εκκοκκιστές έχουν αποτραβηχτεί από την αγορά, καθώς οι προσφερόµενες τιµές ακόµα δεν πιάνονται, ενώ παράλληλα τα βαµβάκια λιγοστεύουν.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter