4οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ
4οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ

4οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ

A- A+
Πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2019 στη Βαρκελώνη

Με την παρουσία εκκοκκιστών, εμπορικών οίκων, μεσιτών, κλωστοϋφαντουργών, μεταφορών, αλλά και όλων των σχετικών με την αλυσίδα βάμβακος, τόσο από την Ε.Ε., την Τουρκία, την Αίγυπτο αλλά και από την Ασία έγιναν οι "4οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού". 

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τους καλεσμένους τους το βράδυ της 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο AVENIDA PALACE στη Βαρκελώνη, με ένα κοκτέιλ.

Στις 12 Δεκεμβρίου οι Πρόεδροι της Ένωσης Εκκοκκιστών κ. Βασίλης Μάρκου, του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος της Ισπανίας κ. Josep Barderi και του Ανταλλακτηρίου Βάμβακος της Σμύρνης κ. Boris Kozagoz ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκαν διεξοδικά στην παραγωγή βαμβακιού στη χώρα που αντιπροσωπεύουν.

Ακολούθησαν εισηγήσεις για την Αιγυπτιακή Κλωστοϋφαντουργία, τις εξελίξεις σχετικά με το μη γενετικά τροποποιημένο Τουρκικό βαμβάκι, παρουσιάστηκε η λειτουργία και οι σκοποί της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος ενώ το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών αλλά και τις προκλήσεις της αγοράς του προϊόντος.

Το απόγευμα στη δεύτερη συνεδρίαση έγιναν οι ομιλίες που αφορούν την τεχνολογία Blockchain αλλά και η άποψη για το προϊόν από τα brands, τις εταιρίες δηλαδή  πώλησης ρούχων.

Η εκδήλωση έκλεισε  με παράθεση δείπνου προς τους προσκεκλημένους από τους διοργανωτές.

Παράλληλα με το συνέδριο έγιναν όπως συνηθίζεται και πολλές συναντήσεις-συζητήσεις μεταξύ των διαφόρων πλευρών. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα να ενημερωθούν για το τι γίνεται στην παγκόσμια αγορά βάμβακος, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους να προβάλουν στους ξένους συνομιλητές τα πλεονεκτήματα του Ελληνικού βαμβακιού. 

Κρίνοντας από τη μεγάλη συμμετοχή συνέδρων από όλα τα μέρη του κόσμου, ότι οι περισσότεροι εμπορικοί οίκοι ήταν παρόντες και από τις συζητήσεις που έγιναν, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνάντηση. 

Τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ήταν φυσικά παρόντα σε όλες τις διαδικασίες και ήταν μάλιστα από τους χορηγούς του συνεδρίου.

Gallery

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter