5 χρόνια CSF – Εκδήλωση στην Agrotica με συμμετοχή της Wrangler
5 χρόνια CSF – Εκδήλωση στην Agrotica με συμμετοχή της Wrangler

5 χρόνια CSF – Εκδήλωση στην Agrotica με συμμετοχή της Wrangler

A- A+
Όταν η πρωτοπορία στον αγροτικό τομέα συναντά την πρωτοπορία στην βιομηχανία ένδυσης. Όταν η παγκόσμια μόδα συναντά το Ελληνικό βαμβάκι.

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια που εφαρμόζουμε το πρόγραμμα «Πιστοποίηση FiberMax με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές (CSF)» και το γιορτάσαμε στην Agrotica σε εκδήλωση που οργάνωσε στο περίπτερο της η BASF το Σάββατο 1/2/2020.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός βαμβακοπαραγωγών. Υψηλοί προσκεκλημένοι ήταν οι εκπρόσωποι της γνωστής εταιρείας παραγωγής μπλου-τζιν Wrangler, ο διευθυντής αειφορίας της οποίας Roian Atwood μίλησε στους παρευρισκόμενους για την αναγκαιότητα των καιρών η παραγωγή ρούχων και η μόδα να συνδυασθεί με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Wrangler, πρωτοπόρα στον χώρο της μόδας στον τομέα της βιωσιμότητας, παράγει στις ΗΠΑ μπλου-τζιν από πιστοποιημένο βαμβάκι με πρόγραμμα παρόμοιο με το δικό μας CSF και θέλει για την ευρωπαϊκή της παραγωγή να χρησιμοποιήσει βαμβάκι CSF. 

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι το βαμβάκι CSF δεν πουλιέται ανώνυμα, απλά ως ελληνικό βαμβάκι, αλλά επώνυμα, με δικά του χαρακτηριστικά, με προδιαγραφές που θέτει το τελικό brand, και έτσι έχει μια μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Γι αυτόν τον λόγο  τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ θα δώσουν στους βαμβακοπαραγωγούς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα CSF το 2020/2021 μια επιδότηση της τιμής του βαμβακιού τους αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν που δίνονταν μέχρι τώρα. 

 

Το πρόγραμμα CSF (Certified Sustainable FiberMax ), που εφαρμόζουν τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, έχει ως στόχο να αναδείξει το βαμβάκι που παράγεται από τις ποικιλίες FiberMax®, μέσα από κοινωνικά δίκαιο, οικονομικά βιώσιμο και περιβαλλοντικά προσαρμοσμένο τρόπο παραγωγής. Παραγωγή µε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές σημαίνει ότι σε όλα τα στα στάδια της καλλιέργειας λήφθηκαν υπόψη το περιβάλλον, οι παραγωγοί και η κοινωνία.

Gallery

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter