Αδυνατεί να σπάσει τα 90 σεντς και διορθώνει λόγω των ρευστοποιήσεων
Αδυνατεί να σπάσει τα 90 σεντς και διορθώνει λόγω των ρευστοποιήσεων

Αδυνατεί να σπάσει τα 90 σεντς και διορθώνει λόγω των ρευστοποιήσεων

A- A+
Η θετική για τις τιµές έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος (µείωση της σοδειάς των ΗΠΑ) δεν µπόρεσε να δώσει τη δυναµική ώστε να πιάσει το χρηµατιστήριο τα πολυπόθητα 90 σεντς.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Αντιθέτως, κατόπιν του πρόσφατου ανοδικού σερί οι επενδυτές θεώρησαν καλή στιγµή για ρευστοποιήσεις θέσεων, γεγονός το οποίο γύρισε τις τιµές στα επίπεδα των 87 σεντς. Οι αναλυτές θεωρούν πως το βαµβάκι είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα τιµών, στα οποία συντηρείται αποκλειστικά λόγω της προβληµατικής παραγωγής στην Αµερική. Στο τοµέα της ζήτησης τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά κι αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάµε.

Ελληνική αγορά

Η τραγική κατάσταση στη Θεσσαλία και οι πρώτες εκτιµήσεις για απώλειες περίπου 40% της βαµβακοπαραγωγής σε όλη την περιφέρεια δεν έχουν προκαλέσει κάποια θετική εξέλιξη στις τιµές. Αντιθέτως, λόγω της έλλειψης ζήτησης, το αποκαλούµενο πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών ολοένα και πιέζεται. Εφόσον το χρηµατιστήριο διατηρηθεί στα υψηλά του επίπεδα είναι πιθανό σύντοµα να µην υπάρχει καθόλου πριµ για τη σοδειά µας. Την ίδια στιγµή παραµένει διάχυτη η ανησυχία για την ποιότητα της ίνας στα χωράφια της Θεσσαλίας που θα συγκοµιστεί το βαµβάκι.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter