Ανακάμπτει η ένδυση - κλωστοϋφαντουργία
Ανακάμπτει η ένδυση - κλωστοϋφαντουργία

Ανακάμπτει η ένδυση - κλωστοϋφαντουργία

A- A+

Σημάδια σταδιακής επανόδου του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στα προ πανδημίας επίπεδα δείχνουν τα στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2021.

Μετά από ένα αρνητικό α’ τρίμηνο λόγω του lockdown καταγράφεται σημαντική ανάκαμψη σε όλους τους δείκτες στο β’ τρίμηνο.

Ειδικότερα:

Ο δείκτης παραγωγής σημείωσε αύξηση 15,7% στην ένδυση και 18% στην κλωστοϋφαντουργία το α’ εξάμηνο.

Σημαντική αύξηση 22,7% κατέγραψαν οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο εξάμηνο του 2021 και ανήλθαν σε 910 εκ. € από 741 εκ. € το 2020.

Πρωταγωνιστής σε αυτή τη θετική πορεία της αλυσίδας είναι οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, του βαμβακιού, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 53,8% και ανήλθαν σε 293 εκ. €.

Οι εξαγωγές ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο 13,2% και ανήλθαν σε 405 εκ. €. Εντυπωσιακή ήταν η πορεία στις εξαγωγές ενδυμάτων το τετράμηνο Απριλίου -Ιουνίου, όπου καταγράφηκε αύξηση 51%, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η μείωση 30% του α’ διμήνου.

Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές επίσης αυξήθηκαν κατά 9,5% και ανήλθαν σε 211 εκ. €.

Στις εισαγωγές, καταγράφηκε αύξηση 6,5%. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών (15,9%), ενώ οι εισαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 3% και σε αξία διαμορφώθηκαν στα 881 εκατ. €.

Όσον αφορά την εγχώρια αγορά οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων κατέγραψαν άνοδο 26,7% στο α΄ εξάμηνο, λόγω της εντυπωσιακής αύξησης 78% του β΄ τριμήνου.


Πηγή: greekfashion.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter