Ανεβαίνουν οι προπωλήσεις για τη νέα σοδειά
Ανεβαίνουν οι προπωλήσεις για τη νέα σοδειά

Ανεβαίνουν οι προπωλήσεις για τη νέα σοδειά

A- A+
Αρχίζει να φαίνεται µια σταδιακή διόρθωση στο βαµβάκι – κυρίως στους µήνες που αφορούν τη φετινή σοδειά - όπως και στα περισσότερα εµπορεύµατα.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Οι λόγοι έχουν να κάνουν κυρίως µε την άνοδο του δολαρίου, την επικείµενη άνοδο των επιτοκίων αλλά και την εκτίµηση για χαµηλότερο ρυθµό ανάπτυξης της κινεζικής οικονοµίας. Ειδικότερα στο βαµβάκι υπάρχει µια ανησυχία αναφορικά µε τις συνθήκες ξηρασίας στο Τέξας, το οποίο αποτελεί την καρδιά βαµβακοκαλλιέργειας των ΗΠΑ. Γι’ αυτό και ο ∆εκέµβριος ‘22 κατέγραψε καλύτερη πορεία σε σχέση µε τον Μάιο και Ιούλιο.

Ελληνική Αγορά

Άρχισαν τα κλεισίµατα τιµών νέας σοδειάς από πλευράς παραγωγών, δεδοµένου ότι οι τιµές άνω των 80 λεπτών το κιλό είναι άκρως δελεαστικές. Κατ’ επέκταση γίνονται φιξαρίσµατα τιµών πώλησης και από τους εκκοκκιστές. Αυτό ακούγεται αρκετά λογικό δεδοµένου ότι οι τιµές όλων των εµπορευµάτων είναι αυτή τη στιγµή στα ύψη, χωρίς κανείς να ξέρει που θα βρίσκονται σε πέντε µήνες από σήµερα στην περίπτωση οµαλοποίησης και αποκλιµάκωσης των τιµών ενέργειας. Πάντως
το χρηµατιστήριο συνεχίζει να ενισχύεται και παγκοσµίως η προσφορά ίνας έχει γίνει δύσκολη.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter