Ανοδική πορεία της ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Eλλάδα
Ανοδική πορεία της ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Eλλάδα

Ανοδική πορεία της ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Eλλάδα

A- A+

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής -Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), συνεχίσθηκε η καλή πορεία της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021.
 
Από το δεύτερο τρίμηνο και μετά όλοι οι οικονομικοί δείκτες παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στη Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές αγορές παρατηρείται σημαντική ανάκαμψη του κλάδου και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Ειδικότερα:
 
Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής κατέγραψε άνοδο 16,8%  στην ένδυση και 13,7% στην κλωστοϋφαντουργία.
 
Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο 23% και σε συνδυασμό με την αύξηση των εξαγωγών κατά 14,6% οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων κατά 16,3%.
 
Σημαντική αύξηση κατά 22% κατέγραψαν οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο οκτάμηνο του 2021 και ανήλθαν σε 1,2 δις. € από 987 εκ. € το 2020.

Πρωταγωνιστής σε αυτή τη θετική πορεία της αλυσίδας είναι οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, του βαμβακιού, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 50% και ανήλθαν σε 338 εκ. €.

Επίσης σημαντική άνοδο σημείωσαν οι εξαγωγές ενδυμάτων με ποσοστό 14,6%  και ανήλθαν σε 582 εκ. € από 507 εκ. €.

Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές  αυξήθηκαν κατά 11,9% και ανήλθαν σε 285 εκ. €.

Όσον αφορά τις εισαγωγές, καταγράφηκε αύξηση 8,2%. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών 18%, ενώ οι εισαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 4,9%.

Πηγή: greekfashion.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter