Ανοδική χρηµατιστηριακή αντίδραση µε νωχελική ζήτηση
Ανοδική χρηµατιστηριακή αντίδραση µε νωχελική ζήτηση

Ανοδική χρηµατιστηριακή αντίδραση µε νωχελική ζήτηση

A- A+
Με βοήθεια από το αδύναµο δολάριο και τη γενική ανοδική κίνηση των χρηµατιστηρίων, το βαµβάκι δοκιµάζει υψηλότερα επίπεδα.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Οι τιµές Μαρτίου ‘23 κυµαίνονται στα 88 σεντς και σύµφωνα µε αναλυτές βρίσκονται κοντά σε επίπεδα αντίστασης, που δύσκολα θα σπάσουν. Οι απαισιόδοξοι εκτιµούν γύρισµα στα 75-77 σεντς εφόσον δεν βελτιωθεί η ζήτηση στη φυσική αγορά ή δεν έχουµε κάποιο σηµαντικά θετικό νέο στα µακροικονοµικά µεγέθη (π.χ. βελτίωση της παγκόσµιας οικονοµίας, αποφυγή σοβαρής ύφεσης). Οι αισιόδοξοι αναλυτές πιστεύουν πως το βαµβάκι θα κρατήσει τα 85-90 σεντς µε τη βοήθεια των κερδοσκόπων.

Ελληνική αγορά

Οι πωλήσεις έχουν φτάσει σχεδόν στο 50% της συνολικής παραγωγής, η οποία θα ξεπεράσει λίγο τους 300.000 τόνους εκκοκκισµένου. Σαν ποσοστό δεν είµαστε πολύ καλά µια που συνήθως στα τέλη του έτους οι πωλήσεις πλησιάζουν τα 2/3 της παραγωγής µας. Η ζήτηση φέτος δεν θυµίζει την αντίστοιχη άλλων σεζόν κι αυτό αποτελεί παγκόσµιο φαινόµενο. Οι εκκοκκιστές δυσκολεύονται να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά, αφού µεγάλο κοµµάτι του συσπόρου παραµενει ανοιχτό και δεν γνωρίζουν ακόµα το κόστος τους. Παράλληλα, αρκετές παλαιότερες πωλήσεις, σε υψηλότερες τιµές, καθυστερούν σηµαντικά ενώ γίνονται και ακυρώσεις.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter