Ανοδικό ξέσπασµα σε µια υπερ-πουληµένη αγορά
Ανοδικό ξέσπασµα σε µια υπερ-πουληµένη αγορά

Ανοδικό ξέσπασµα σε µια υπερ-πουληµένη αγορά

A- A+
Εδώ και εβδοµάδες αναµέναµε ένα ανοδικό ξέσπασµα στο χρηµατιστήριο το οποίο και ήρθε, αφού όµως πρώτα είχε σηµειώσει χαµηλό στα 70,21 σεντς ενδοσυνεδριακά.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Το βαµβάκι χαρακτηριζόταν ως υπερ-πουληµένο και τα θετικά νέα όσον αφορά την άρση περιορισµών για τον Covid στην Κίνα έδωσαν την έναρξη για το ράλι που βιώνουµε. Παράλληλα, οι µεγάλες κερδοσκοπικές πτωτικές θέσεις θα πρέπει σύντοµα να κλείσουν καθώς πλησιάζουµε στη λήξη του ∆εκεµβρίου ‘22. Για τεχνικούς λόγους οι κινήσεις που γίνονται υποστηρίζουν την ανοδική πορεία του χρηµατιστηρίου.

Ελληνική αγορά

Η ανοδική αντίδραση του χρηµατιστηρίου έφερε έναν τόνο αισιοδοξίας µετά από µεγάλο διάστηµα ανησυχίας και κατήφειας. Το να προσπαθήσει κάποιος να προβλέψει σε µια τέτοια αγορά προς τα που πάµε είναι τουλάχιστον αστείο, εντούτοις να σηµειωθεί πως η χρηµατιστηριακή άνοδος δεν συνοδεύεται ακόµα από αντίστοιχη ενδυνάµωση της ζήτησης. Το γεγονός αυτό δίνει την εντύπωση πως το «ράλι» που βιώνουµε ίσως να είναι παροδικό και τα περιθώρια για πολύ υψηλότερες τιµές µικρά. Άρα οι αποφάσεις εκκοκκιστών/παραγωγών για κλεισίµατα τιµών ή φιξαρίσµατα εκκοκκισµένου δεν πρέπει να αργήσουν.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter