Αντιδρά ανοδικά κατόπιν της γενικευµένης πτώσης λόγω Κίνας
Αντιδρά ανοδικά κατόπιν της γενικευµένης πτώσης λόγω Κίνας

Αντιδρά ανοδικά κατόπιν της γενικευµένης πτώσης λόγω Κίνας

A- A+
Το βαµβάκι δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τα θεµελιώδη του στοιχεία καθώς είναι ενθαρρυντικά για τις τιµές.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη
Η πτώση µπορεί να έρθει από εξωγενείς παράγοντες, µε σηµαντικότερο τη γενική πορεία των χρηµατιστηρίων. Αυτό βιώσαµε µέσα στην εβδοµάδα µε τα νέα περί πτώχευσης του κινεζικού κολοσσού evergrande να προκαλούν σοβαρές απώλειες σε όλα τα χρηµατιστήρια. Μόλις εξοµαλύνθηκε η κατάσταση το βαµβακι αντέδρασε ανοδικά, αλλά δεν έχει καταφέρει να πιάσει τα πρόσφατα υψηλά, µε αποτέλεσµα να πληθαίνουν οι αναλυτές που θεωρούν ότι ο ανοδικός κύκλος στα εµπορεύµατα δεν µπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Ελληνική αγορά

 Η συγκοµιδή έχει µολις ξεκινήσει και φυσικά είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συµπεράσµατα. Από πλευράς ζήτησης τόσο η αιγυπτιακή αγορά όσο και η τουρκική συνεχίζουν δυναµικά να ζητούν ποσότητες, εντούτοις οι προσφορές είναι ελάχιστες. Παράλληλα και
οι τιµές µας θεωρούνται πολύ ακριβές και ως αποτέλεσµα όσες δουλειές κλείνονται αφορούν περιορισµένες ποσότητες. Από πλευράς τιµών τα 100 σεντς ανά λιµπρα αποτελούν επίπεδα που ακολουθούν οι αγοραστές. Όταν ζηταµε παραπάνω δυσκολεύονται να ανταποκριθούν εκτός αν το κλωστήριο έχει άµεση ανάγκη για ίνα.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter