Αντίδραση στην αγορά λόγω τόνωσης της ζήτησης

Αντίδραση στην αγορά λόγω τόνωσης της ζήτησης

A- A+

Η διόρθωση συνεχίστηκε µέχρι τα 85 σεντς ανά λίµπρα, επίπεδο στο οποίο η αγορά αντέδρασε. Βασικός παράγοντας της στήριξης παραµένουν οι εξαιρετικές πωλήσεις-εξαγωγές αµερικανικού βαµβακιού την τελευταία εβδοµάδα.

Μάλιστα, αναλυτές αναµένουν ότι την επόµενη ∆ευτέρα, οπότε και θα ανακοινωθεί η νέα έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος, είναι πολύ πιθανό να µειωθούν τα τελικά φετινά αποθέµατα. Αν συµβεί αυτό, µπορεί οι τιµές συµβολαίων των κοντινών µηνών να σηµειώσουν κάποιο «ράλι», πλησιάζοντας ακόµα και τα 90 σεντς ανά λίµπρα. Βέβαια, σε αυτά τα επίπεδα δυσκολεύονται οι κλώστες να αγοράσουν, οπότε ίσως δεν θα πρέπει να υπάρχει υπεραισιοδοξία.

Ελληνική αγορά

Οι τιµές της σοδειάς µας, στα επίπεδα των 92 µε 93 σεντς ανά λίµπρα, εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως πολύ ακριβές από τους παραδοσιακούς αγοραστές του ελληνικού βαµβακιού. Η βάση του ελληνικού (διαφορά µεταξύ της χρηµατιστηριακής και της τιµής της ελληνικής σοδειάς) έχει φτάσει σε τόσο ψηλά επίπεδα, µε αποτέλεσµα τα στοκ να απευθύνονται αποκλειστικά σε όποιον έχει άµεση ανάγκη για αγορά ίνας. Σύµφωνα µε τους αναλυτές, περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει για το προϊόν της νέας σοδειάς µε τις τιµές να διαπραγµατεύονται στα επίπεδα των 4 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου 14 ανάλογα ποιότητας και φορτώσεων.

Παπαδογιάννης Γιάννης

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter