Αντιστάθηκε στη γενικευµένη πτώση των αγορών το βαμβάκι
Αντιστάθηκε στη γενικευµένη πτώση των αγορών το βαμβάκι

Αντιστάθηκε στη γενικευµένη πτώση των αγορών το βαμβάκι

A- A+

Πήραµε µια γεύση από την ανάποδη κίνηση των µαζικών πωλήσεων στις αγορές. Φυσικά το βαµβάκι δεν µπόρεσε να ξεφύγει από τη γενικευµένη πτώση αν και πρέπει να σηµειωθεί ότι κρατήθηκε πολύ καλύτερα σε σύγκριση µε αλλά εµπορεύµατα. 

Γιάννης Παπαδογιάννης


Στο Τέξας έβρεξε µεν, αλλά οι ανησυχίες δεν εξελήφθησαν. Οι εκτάσεις στις Ηνωµένων Πολιτειών Αµερικής είναι αυξηµένες κατα 10% και λόγω καιρού η σοδειά δεν θα συγκοµιστεί νωρίτερα από τα µέσα Οκτωβρίου. Αυτό δίνει ένα πολύ ωραίο παράθυρο για πωλήσεις/εξαγωγές της σοδειάς µας µέχρι και τον Νοέµβριο.

Ήταν µια ήσυχη εβδοµάδα όσον αφορά τις πωλήσεις εκκοκκισµένου. Η υψηλή µεταβλητότητα και η πτώση στο χρηµατιστήριο προκάλεσε διστακτικότητα στους αγοραστές. Παράλληλα και οι εκκοκκιστές έχοντας προπωλήσει ήδη περίπου 40.000 τόνους προτίµησαν να µην βγουν µε δυναµικές προσφορές, παρα µόνο αν λάβουν κάποια εξαιρετική τιµή. Οι σπορές ολοκληρώθηκαν µε επιτυχία και απ’ ότι φαίνεται οι εκτάσεις θα είναι ελαφρά χαµηλότερες από τις περσινές. Το δολάριο ισχυροποιείται και φυσικά αυτό µας χαροποιεί, αναµένουµε τις νέες τιµές που θα διαµορφωθούν στη φυσική αγορά.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter