Αντιστέκεται στη διόρθωση και συντηρείται υψηλά το βαμβάκι
Αντιστέκεται στη διόρθωση και συντηρείται υψηλά το βαμβάκι

Αντιστέκεται στη διόρθωση και συντηρείται υψηλά το βαμβάκι

A- A+
Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος από το υπουργείο γεωργίας των ΗΠΑ ήταν ελαφρά πτωτική για τις τιµές, εντούτοις το χρηµατιστήριο αντιστέκεται στις πιέσεις µε τους αναλυτές να εξακολουθούν να βλέπουν το βαµβάκι θετικά.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Για τη σοδειά των ΗΠΑ είχαµε λιγότερες εξαγωγές και περισσότερα τελικά αποθέµατα από τον περασµένο µήνα. Ζήτηση στη φυσική αγορά εξακολουθεί για άλλη µια εβδοµάδα να είναι δυνατή και η προσφορά αδύναµη. Οι τιµές βάµβακος κινδυνεύουν µόνο στην πιθανότητα γενικευµένης πτώσης από εξωγενείς παράγοντες και όχι από τα θεµελιώδη στοιχεία.

Ελληνική Αγορά

Έχουν ξεκινήσει οι διαπραγµατεύσεις για προπωλήσεις νέας σοδειάς και αρκετοί εκκοκκιστές άρχισαν να γράφουν µικρές πωλήσεις στα βιβλία τους, περισσότερο για να είναι παρόντες στο πρώτο κύµα πωλήσεων. Πρόκειται για ένα ξεκίνηµα µε πριµ περιπου 7 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘22 για τα λευκά βαµβάκια µε αγοραστές λίγους εµπορικούς οίκους. Όσο είµαστε σε πολύ υψηλά επίπεδα τιµών θα είναι δύσκολο για τους αγοραστές να µπουν δυναµικά αγοράζοντας ποσότητες. Η πιθανότητα απότοµης πτώσης µπορεί να φέρει σοβαρές δυσκολίες και µεγάλες ζηµιές.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter