Αντιστέκεται στη διόρθωση το χρηµατιστήριο βάµβακος
Αντιστέκεται στη διόρθωση το χρηµατιστήριο βάµβακος

Αντιστέκεται στη διόρθωση το χρηµατιστήριο βάµβακος

A- A+
Είχαµε ξανά διορθωτικές κινήσεις προς τα 92 σεντς ανά λίµπρα υπό τη γενικευµένη πτώση στα εµπορεύµατα, αλλά πάλι φάνηκαν σηµάδια στήριξης σ’ αυτά τα επίπεδα οδηγώντας τις τιµές πάνω από τα 93 σεντς.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη
Ο τυφώνας στις ΗΠΑ δεν προκάλεσε κάποια προβλήµατα στα βαµβακοχώραφα και η παραγωγή δείχνει σε καλή φόρµα, απλά λίγο όψιµη και φυσικά αυτό έχει κάποιο ρίσκο, ενώ παράλληλα καθυστερεί και τις φορτώσεις. Τα θεµελιώδη εξακολουθούν να είναι θετικά για το βαµβάκι, αλλά µην ξεχνάµε πως οι υπερβολικά υψηλές τιµές ήρθαν και µε τη βοήθεια κερδοσκοπικών κεφαλαίων
που πόνταραν δυναµικά σχεδόν σε όλα τα εµπορεύµατα.

 Ελληνικη Αγορα
Οι τιµές για τα λευκά βαµβάκια της νέας σοδειάς πιάνουν λίγο πιο δύσκολα τα 100 σεντς ανά λίµπρα αυτή την εβδοµάδα, δεδοµένου ότι το χρηµατιστήριο έκανε µια διόρθωση. Φυσικά οι πωλητές δεν έτρεξαν να προσφέρουν ποσότητες, καθώς εκτιµάται πως το γύρισµα είναι παροδικό. Αντιθέτως φάνηκε πως υπάρχει µια ωραία ευκαιρία για καλό πριµ (βάση) επί του χρηµατιστηρίου. Ως αποτέλεσµα σηµειώθηκαν κάποιες νέες πωλήσεις σε πριµ ακόµα και λίγο πάνω από 7 σεντς ανά λίµπρα. Αναφορικά µε τη σοδειά υπάρχει η αισιοδοξία πως οι αποδόσεις θα είναι καλές και εποµένως δεν αποκλείεται να πιάσουµε τους 300.000 εκκοκισµένου (καιρού επιτρέποντος).


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter