Αποκόµιση κερδών στο βαµβάκι µετά το εκτεταµένο ράλι
Αποκόµιση κερδών στο βαµβάκι µετά το εκτεταµένο ράλι

Αποκόµιση κερδών στο βαµβάκι µετά το εκτεταµένο ράλι

A- A+
Μετά από τρία διαδοχικά limit up, το χρηµατιστήριο σηµείωσε µια διόρθωση η οποία προκλήθηκε από αρκετές κερδοσκοπικές ρευστοποιήσεις.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Η κατάσταση της σοδειάς στο Τέξας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρόσφατη έκθεση του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας, παραµένει απογοητευτική κι αυτό πλέον είναι πολύ αργά για να αλλάξει σηµαντικά. Μην ξεχνάµε πως το παγκόσµιο εµπόριο στο βαµβάκι στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη σοδειά των ΗΠΑ (νούµερο 1 εξαγωγέας ίνας), εποµένως αν δεν έχουµε αρνητικές ειδήσεις στο κοµµάτι της κατανάλωσης στα βαµβάκια θα υπάρχει έλλειµµα προσφοράς.

Το πρόσφατο χρηµατιστηριακό ράλι πάγωσε λιγάκι το ήδη σχεδόν ανενεργό εµπόριο στην αγορά µας. Η αλήθεια είναι πως παραδοσιακά στα µέσα Αυγούστου δεν έχουµε διαπραγµατεύσεις, εκτός απροόπτου. Από εβδοµάδα εκτιµάται πως θα επανακκινήσουν οι κουβέντες και σύντοµα µπορεί να πάµε σε ένα νέο και τελευταίο κύµα προπωλήσεων πριν τη συγκοµιδή. Άλλωστε τα τρέχοντα επίπεδα τιµών ιστορικά δεν τα βρίσκουµε εύκολα, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πως η αγορά µας δίνει άλλη µια ευκαιρία για καλά κλεισίµατα τιµών.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter