Απρόσµενη η διάρκεια του ράλι στο βαµβάκι
Απρόσµενη η διάρκεια του ράλι στο βαµβάκι

Απρόσµενη η διάρκεια του ράλι στο βαµβάκι

A- A+
Αναµφισβήτητα το βαµβάκι έχει υπερ-αποδώσει χρηµατιστηριακά, σηµειώνοντας νέα υψηλά δωδεκαµήνου, ενώ παράλληλα άλλα εµπορεύµατα (π.χ. δηµητριακά) βρίσκονται υπό πίεση.

Γιάννης Παπαδογιάννης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το αφήγηµα της ανόδου παραµένει το ίδιο, η προσφορά κυρίως αµερικανικής σοδειάς είναι µειωµένη ενώ η ζήτηση ακόµα ενεργή. Το ερώτηµα είναι πόσο θα µπορέσουν να ακολουθήσουν τα κλωστήρια την άνοδο του χρηµατιστηρίου. Για την ώρα υπάρχει αισιοδοξία, όµως δεν πρέπει να ξεχνάµε την κυκλικότητα των αγορών αυτών. Τα αµερικανικά βαµβάκια γίνονται ολοένα λιγότερα και δυσκολότερα στις προσφορές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Όσο ανεβαίνει το χρηµατιστήριο οι ζητήσεις από  τους αγοραστές µας λιγοστεύουν. Μην ξεχνάµε ότι πλησιάζουµε πλέον τα 95 σεντς και στο νήµα δεν έχουµε δει αντίστοιχη άνοδο τιµών. Τουρκικά κλωστήρια καλύπτουν τα κενά που έχουν αγοράζοντας σε φιξ τιµές µε άµεσες φορτώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις ενδιαφέρονται για χαµηλότερα χρώµατα θέλοντας  να πιέσουν, εδώ που φτάσαµε, την τελική τιµή που θα πληρώσουν. Παράλληλα, έχει αρχίσει η κουβέντα  για προπωλήσεις της νέας σοδειάς µε τους αγοραστές να πληρώνουν πριµ περί των 4 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘24 για λευκές ποιότητες.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter