Αργή βελτίωση της ζήτησης για το βαµβάκι
Αργή βελτίωση της ζήτησης για το βαµβάκι

Αργή βελτίωση της ζήτησης για το βαµβάκι

A- A+
Οποιαδήποτε προσπάθεια ανόδου είναι επί της ουσίας εύθραυστη για την ώρα. Οι τιµές των συµβολαίων Μαρτίου ‘23 δοκίµασαν να πιάσουν ξανά τα 85 σεντς, για άλλη µια φορά ανεπιτυχώς.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Στις αµέσως επόµενες συνεδριάσεις επέστρεψε προς τα 83 σεντς, θυµίζοντάς µας τη δυσκολία ανάκαµψης. Το καλό βέβαια είναι πως όταν η αγορά πιέστηκε προς τα 80 σεντς δεν τα έχασε, αλλά αντιστάθηκε κυρίως λόγω βελτίωσης της παγκόσµιας ζήτησης. Αναλυτές και επενδυτές κοιτούν τη γενικότερη πορεία των εµπορευµάτων, το µεγάλο θέµα της παγκόσµιας ύφεσης και τα µέτρα χαλάρωσης ή αυστηριοποίησης για τον Covid στην Κίνα.

Είναι ένα κλικ καλύτερα στο κοµµάτι της ζήτησης σε σχέση µε τις προηγούµενες εβδοµάδες, το οποίο σηµαίνει πως µε αργούς ρυθµούς τουλάχιστον δραστηριοποιούνται λίγο οι κλώστες. Πακιστάν, Αίγυπτος και Τουρκία ζητούν τιµές, εντούτοις οι πωλήσεις που σηµειώνονται είναι µετρηµένες, δεδοµένου ότι τα επίπεδα τιµών που προσφέρουµε συνήθως δεν είναι ανταγωνιστικά. Όποτε οι εκκοκκιστές προσφέρουν σε τιµές της αγοράς, οι δουλειές βγαίνουν. Αυτό σηµαίνει πριµ επί του χρηµατιστηρίου περίπου 10 σεντς ανά λίµπρα για τα λευκά ποιοτικά και χαµηλότερα για τα υποδεέστερα.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter