Αργούν ακόμα τα 60 σεντς στο βαμβάκι
Αργούν ακόμα τα 60 σεντς στο βαμβάκι

Αργούν ακόμα τα 60 σεντς στο βαμβάκι

A- A+
Ακόµα δυστυχώς δεν κατάφερε η αγορά να πιάσει ξανά τα 60 σεντς ανά λίµπρα, αφού κατόπιν της ανάρτησης του Τραµπ για αργή πορεία στη λύση του εµπορικού πολέµου οι επενδυτές απογοητεύτηκαν.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Μαζί µε αυτές τις εξελίξεις, δηµοσιεύτηκε και το τελευταίο USDA report, το οποίο έδειξε αυξηµένη παραγωγή στις ΗΠΑ για τη φετινή σοδειά ενώ αναφορικά µε τη νέα σοδειά αυξήθηκαν τα τελικά αποθέµατα, που προφανώς είναι αρνητικό για τις τιµές. Η εικόνα, πάντως, σύµφωνα µε τους αναλυτές είναι διαφορετική από την περασµένη εβδοµάδα, οπότε και το βαµβάκι έπιασε τα 57 σεντς, αλλά τα επίπεδα αυτά θεωρούνται παροδικά.

Με την αγορά κάτω των 60 σεντς και αδυναµία του χρηµατιστηρίου να επανέλθει στα πριν της πτώσης επίπεδα είναι λογικό να µην υπάρχει µεγάλη διάθεση για πωλήσεις. Το καλό είναι πως έχουµε ενδιαφέρον ιδιαίτερα για λευκά βαµβάκια µε σωστά χαρακτηριστικά και µάλιστα µπορούµε να πιάσουµε τιµές γύρω στα 4,5-5 σεντς άνω των χρηµατιστηριακών τιµών. ∆ηλαδή σαν να «τσιµπάει» η βάση (πριµ) έστω και σε πολύ µικρότερο βαθµό από τη χρηµατιστηριακή πτώση. Υπενθυµίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου το χρηµατιστήριο ήταν στα 64 σεντς και την περασµένη εβδοµάδα στα 59 σεντς ανά λίµπρα.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter