Βελτιώνεται η ζήτηση για την ελληνική σοδειά
Βελτιώνεται η ζήτηση για την ελληνική σοδειά

Βελτιώνεται η ζήτηση για την ελληνική σοδειά

A- A+
Η πτώση του δολαρίου σε συνδυασµό µε τη βελτίωση της ζήτησης στη φυσική αγορά έδωσαν την ώθηση στο βαµβάκι να σπάσει την αντίσταση των 85-86 σεντς ανά λίµπρα.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Nέα Υόρκη

Η µεταβλητότητα βέβαια συνεχίζεται και πολλές συνεδριάσεις κρίνονται από την πορεία άλλων εµπορευµάτων, όπως της ενέργειας, σε συνδυασµό µε τις διακυµάνσεις του δολαρίου σε σχέση µε το ευρώ. Κατά την τεχνική ανάλυση, οι τιµές Μαρτίου όσο πλησιάζουν τα 88 σεντς ανά λίµπρα και ιδιαίτερα πάνω από τα επίπεδα αυτά θα δυσκολεύεται να κρατήσει το ανοδικό µοµέντουµ.

Ελληνική σοδειά

Έχει αρχίσει και ανοίγει λίγο η αγορά, καθώς πληθαίνουν οι ζητήσεις για νέες ποσότητες. Παράλληλα, οι εκκοκκιστές βλέποντας πως τα πολύ υψηλά πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών δεν πιάνονται παρά µόνο σε εξαιρέσεις, δείχνουν διάθεση να χαµηλώσουν κάπως τις προσφορές τους. Βοηθάει σε αυτό βέβαια και η άνοδος του χρηµατιστηρίου, αλλά και τα ανοιχτά συµβόλαια έναντι των πωλήσεων σε φιξαρισµένες ήδη τιµές. Αντιθέτως, το δολάριο εξακολουθεί να µην µας βοηθάει, χάνοντας έδαφος έναντι του ευρώ.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter