Βροχές στο Τέξας και µαζικές πωλήσεις πιέζουν κι άλλο το βαµβάκι
Βροχές στο Τέξας και µαζικές πωλήσεις πιέζουν κι άλλο το βαµβάκι

Βροχές στο Τέξας και µαζικές πωλήσεις πιέζουν κι άλλο το βαµβάκι

A- A+
Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στο Τέξας σε συνδυασµό µε τις µαζικές πωλήσεις στα περισσότερα χρηµατιστήρια έφεραν την πτώση στο βαµβάκι.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘22 φαίνεται να κρατούν τα επίπεδα των 122 σεντς, εντούτοις έχασαν αρκετά σεντς από τα πρόσφατα υψηλά. Μην ξεχνάµε πως έχουµε φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα δεκαετίας, οπότε και λογικό ήταν να δούµε διορθωτικές κινήσεις. Οι τιµές Ιουλίου µπόρεσαν και ανέκαµψαν λιγάκι λόγω των φιαξαρισµάτων ανοιχτών συµβολαίων από κλωστήρια, τα οποία για τεχνικούς λόγους στηρίζουν πάντα την αγορά.

Ελληνική αγορά

Η χρηµατιστηριακή πτώση έδωσε την ευκαιρία για νέες προπωλήσεις µε καλύτερα πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Τα τουρκικά κλωστήρια θεώρησαν πως το γύρισµα των τιµών αποτελεί ιδανική ευκαιρία για νέα κλεισίµατα, µε σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες του φθινοπώρου. Ενώ το πριµ επί του χρηµατιστηρίου ενισχύθηκε ελαφρά και βρίσκεται γύρω στα 14 σεντς πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘22, οι χρηµατιστηριακές τιµές είναι χαµηλότερες και το δολάριο έχασε έδαφος έναντι του ευρώ. Όπως είχε σηµειωθεί
θα ήταν πολύ δύσκολο για την αγορά να κρατήσει και τους τρεις αυτούς παράγοντες σε επίπεδα ρεκόρ.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter