∆οκιµάζει υψηλότερα το βαµβάκι µε φθηνό δολάριο
∆οκιµάζει υψηλότερα το βαµβάκι µε φθηνό δολάριο

∆οκιµάζει υψηλότερα το βαµβάκι µε φθηνό δολάριο

A- A+
Οι νέες πωλήσεις λιγοστεύουν, καθώς οι εκκοκκιστές δείχνουν να έχουν αρκεστεί µε τις υπάρχουσες καλύπτοντας τις µεσοπρόθεσµες υποχρεώσεις τους.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Παράλληλα το χρηµατιστήριο εξακολουθεί να είναι δυνατό, εντούτοις το δολάριο εξασθενεί κουρεύοντας ένα κοµµάτι της ανόδου. Αναφορικά µε τη βάση, δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια για υψηλότερο πριµ επί του χρηµατιστηρίου, καθώς οι τιµές Μαρτίου βρίσκονται πλέον στα 75 σεντς ανά λίµπρα. Οι αγοραστές εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τις τιµές µας µη ανταγωνιστικές για τα διεθνή δεδοµένα. Φαίνεται πως η επαναδραστηριοποίηση της αγοράς έχει µετατοπιστεί για µετά τις γιορτές. 

Φαίνεται ότι η αγορά έχει διάθεση να δοκιµάσει ακόµα υψηλότερα επίπεδα, λαµβάνοντας δυναµική από διάφορους παράγοντες. Η ρευστότητα στις αγορές είναι ακόµα δυνατή και προφανώς επενδύονται χρήµατα στα χρηµατιστήρια γενικότερα. Το δολάριο εξακολουθεί να χάνει έδαφος κι αυτό ενισχύει τις τιµές εµπορευµάτων. Παράλληλα στο βαµβάκι είχαµε και τα θετικά µηνύµατα της πρόσφατης έκθεσης προσφοράς/ζήτησης βάµβακος, όπου η σοδειά των ΗΠΑ µειώθηκε, οι εξαγωγές αυξήθηκαν και τα τελικά αποθέµατα µειώθηκαν. Οι αναλυτές είναι έκπληκτοι µε την πορεία του βαµβακιού και φοβούνται µήπως όσο αργεί η διόρθωση έρθει πιο απότοµη.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter