Δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη του το βαμβάκι

Δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη του το βαμβάκι

A- A+

Οι τιμές βρίσκονται σε ένα εύρος 67-74 σεντς/λίμπρα και αναλυτές βλέπουν άνοδο όσο θα πλησιάζουμε στις νέες σπορές.

Οι αναλυτές αναμένουν να ερμηνεύσουν τη νέα αμερικανική έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάμβακος για τον Οκτώβριο, η οποία τελικά μάλλον είναι ουδέτερη παρά πτωτική. Τα άσχημα για τις τιμές νέα τα είχε προεξοφλήσει η αγορά από τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Οι τιμές των συμβολαίων Δεκεμβρίου πλέον βρίσκονται στο εύρος μεταξύ 67-74 σεντς/λίμπρα και το ενθαρρυντικό είναι πως παρουσιάζουν αντίσταση στα 72 σεντς και ισχυρότερη αντίσταση κοντά στα 70.

Επίσης μόλις η αγορά πέφτει κάτω από τα 72 σεντς πλησιάζοντας τα 70 σεντς, τα κλωστήρια δείχνουν ενδιαφέρον για αγορές, γεγονός το οποίο παραδοσιακά στηρίζει την αγορά. Λογικά η αγορά θα δοκιμάσει επίπεδα που είναι πιο κοντά στα 75 σεντς/λίμπρα στο επόμενο διάστημα χωρίς όμως να αναμένεται κάποιο σημαντικό ράλι.

Ελληνική αγορά

Η χρηματιστηριακή αγορά πιέζεται και η ζήτηση έχει ατονήσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν σημειώθηκαν δουλειές. Υπήρξαν λιγοστοί έμποροι οι οποίοι αγόρασαν λευκές ποιότητες στα επίπεδα των 74 σεντς/λίμπρα επί αυτοκινήτου. Η ιαπωνική αγορά επίσης κινήθηκε σε παρόμοιες τιμές δεσμεύοντας κάποιες ποσότητες ενώ υπήρξε ενδιαφέρον από το Πακιστάν στα επίπεδα των 79-79,50 σεντς/λίμπρα παραδοτέο σε λιμάνι. Οι Τούρκοι αγοραστές είναι επικεντρωμένοι στη δική τους παραγωγή, η οποία είναι και καλή ποιοτικά, προέβησαν μόνο σε επιλεγμένες αγορές από κοντινές περιοχές (Κομοτηνή) σε τιμές κάτω από τα 74 σεντς/λίμπρα. Στα σύσπορα οι τιμές που ακούγονται βρίσκονται μεταξύ 42-43 λεπτά/κιλό παραδοτέα σε εκκοκκιστήριο, ενώ πλέον οι τιμές στον βαμβακόσπορο βρίσκονται στα 21-22 λεπτά/κιλό.

Παπαδογιάννης Γιάννης

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter