Διόρθωση για το βαμβάκι στο χρηματιστήριο
Διόρθωση για το βαμβάκι στο χρηματιστήριο

Διόρθωση για το βαμβάκι στο χρηματιστήριο

A- A+
Έχοντας πιάσει, έστω ενδοσυνεδριακά, επίπεδα πολύ κοντά στα 65 σεντς ανά λίµπρα, είναι λογικό η αγορά να σηµειώσει µια διόρθωση.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Κερδοσκοπικά κεφάλαια ρευστοποίησαν τις θέσεις τους, κατοχυρώνοντας τα κέρδη τους, ενώ δεν έλειψαν και νέες τοποθετήσεις στην πτώση. Σε σηµαντικές πολιτείες των ΗΠΑ το πρόβληµα της ξηρασίας εντείνεται και προκαλεί πονοκεφάλους στους παραγωγούς. Στην παγκόσµια εικόνα η ραγδαία αύξηση κρουσµάτων κορωνοϊού θυµίζει πως το πρόβληµα ακόµα δεν έχει λυθεί και θα µπορούσε να επιφέρει νέες επιπλοκές στην προσδοκώµενη ανάκαµψη της παγκόσµιας οικονοµίας.  

Όσο οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘20 κυµαίνονταν περί τα 64 σεντς, υπήρξαν εκκοκκιστές που θεώρησαν ευκαιρία να φιξάρουν σε τιµή κοµµάτι των προπωλήσεων νέας σοδειάς. Θεωρήθηκε πως η άνοδος που βιώσαµε ίσως να ήταν το «παραδοσιακό» καλοκαιρινό ράλι που δίνει συνήθως η αγορά βάµβακος. Αναφορικά µε νέες προπωλήσεις, οι τιµές εξακολουθούν να πιέζονται από τα πολύ χαµηλά επίπεδα που προσφέρουν οι Βραζιλιάνοι τα βαµβάκια τους. Θεωρητικά για τη σοδειά µας θα υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον περί του 1,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘20.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter