Διχασμένοι οι αναλυτές για την επόμενη μέρα

Διχασμένοι οι αναλυτές για την επόμενη μέρα

A- A+

Η αγορά συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, µε δικαιολογία τα ενθαρρυντικά στοιχεία εισαγωγής βαµβακιού στην Κίνα τον ∆εκέµβριο, αλλά αρκετοί αναλυτές «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», υπενθυµίζοντας ότι η ζήτηση στη φυσική αγορά πλέον δεν είναι ανάλογη.

Για πολλούς το πρόσφατο «ράλι» είναι καθαρά κερδοσκοπικό και οφείλεται σε νέες τοποθετήσεις επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία όσο εύκολα µπήκαν έτσι εύκολα θα ρευστοποιήσουν, µόλις πάρουν το κέρδος που επιθυµούν. Βέβαια πρέπει να σηµειώσουµε ότι η αγορά θα βρει στήριξη αν επιχειρήσει να διορθώσει από τα φιξαρίσµατα τιµών από πλευράς κλωστηρίων.

Eλληνική αγορά

Τα απούλητα αποθέµατα βρίσκονται στα χέρια λίγων εκκοκκιστών, που µπορούν να περιµένουν. Οι τιµές της ελληνικής σοδειάς θερούνται εκτός αγοράς για τους πελάτες µας, οπότε οι εκκοκκιστές στοχεύουν πλέον µόνο σε όσους χρειάζονται «απεγνωσµένα» άµεσα βαµβάκι. Οι προσφορές βρίσκονται πάνω από τα 92 σεντς/λίµπρα και ανάλογα ποιότητας µπορεί να φτάνουν τα 94,50 σεντς, χωρίς ωστόσο να σηµειώνονται σηµαντικές δουλειές. Τις τελευταίες µέρες ξεκίνησαν οι κουβέντες αναφορικά µε πωλήσεις της επόµενης σοδειάς. Τα επίπεδα που γίνονται διαπραγµατεύσεις για ανοιχτά συµβόλαια βρίσκονται στα 3-4 σεντς/λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου 2014.

Παπαδογιάννης Γιάννης

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter