Δυναμικό το ξεκίνημα για το βαμβάκι με το νέο έτος
Δυναμικό το ξεκίνημα για το βαμβάκι με το νέο έτος

Δυναμικό το ξεκίνημα για το βαμβάκι με το νέο έτος

A- A+
Η συνεχιζόµενη ζήτηση στη φυσική αγορά έχει πείσει τα κερδοσκοπικά κεφάλαια (funds) να τοποθετηθούν ξανά στην άνοδο για το βαµβάκι.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Οι τιµές συµβολαίων Μαρτίου πλησιάζουν τα πρόσφατα υψηλά τους (σχεδόν 118 σεντς) και φυσικά η γενικότερη ανοδική πορεία των εµπορευµάτων βοηθάει σ’ αυτή την κίνηση. Μεσοπρόθεσµα φαίνεται το βαµβάκι να µην απειλείται από κάποιον παράγοντα, δεδοµένου ότι οι ποσότητες συνεχώς µειώνονται, ενώ η ζήτηση είναι σταθερή. Πιθανό ξεφούσκωµα των εµπορευµάτων από κινήσεις των κερδοσκόπων θα µπορούσε να διορθώσει τις αγορές, εντούτοις ακόµα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Ελληνική αγορά

Κατόπιν του εορτασµού των Χριστουγέννων η αγορά επαναδραστηριοποιείται, αλλά η απότοµη άνοδος του χρηµατιστηρίου έχει κάπως παγώσει τις νέες πωλήσεις. Οι αγοραστές της σοδειάς µας αιφνιδιάστηκαν µε το ράλι και για την ώρα προσπαθούν να αποτιµήσουν την κατάσταση πριν προβούν σε αγορές. Μην ξεχνάµε πως για παράδειγµα η πλειονότητα των τουρκικών κλωστηρίων έχει καλυφθεί και στρέφεται για αγορές στη φθηνή τοπική τους σοδειά. Από την άλλη µεριά οι εκκοκκιστές, προσπαθούν να κρατήσουν τα ίδια πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών, µε αποτέλεσµα η τελική τιµή να χαρακτηρίζεται ως απαγορευτική.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter