Tηλεδιάσκεψη "Προοπτικές βαμβακοκαλλιέργειας 2020"
Tηλεδιάσκεψη "Προοπτικές βαμβακοκαλλιέργειας 2020"

Tηλεδιάσκεψη "Προοπτικές βαμβακοκαλλιέργειας 2020"

A- A+
Την παρακολούθησαν δεκάδες παραγωγοί από την Θράκη, αλλά και από όλη την Ελλάδα όπου καλλιεργείται βαμβάκι

Έγινε στις 1/4/2020 με μεγάλη επιτυχία η πρώτη τηλεδιάσκεψη με θέμα "Προοπτικές βαμβακοκαλλιέργειας 2020". Την παρακολούθησαν δεκάδες παραγωγοί από την Θράκη, αλλά και από όλη την Ελλάδα όπου καλλιεργείται βαμβάκι. 

Στην αρχή έκανε τοποθέτηση από την Αθήνα ο γνωστός αναλυτής εμπορευμάτων και εκπρόσωπος στην Ελλάδα μεγάλων εμπορικών οίκων κ. Γιάννης Παπαδογιάννης. Η τοποθέτηση του επικεντρώθηκε στους θετικούς και αρνητικούς παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του βαμβακιού την εποχή του κορονοϊού, και άφησε έναν συγκρατημένο τόνο αισιοδοξίας, ότι τα χειρότερα στις τιμές μάλλον τα είδαμε. 

Aκολούθως μίλησε από τα Θρακικά εκκοκκιστήρια ο Σταμάτης Κουρούδης για το τι μπορεί να κάνει η επιχείρηση μας για να βελτιωθεί το εισόδημα από την βαμβακοκαλλιέργεια. Με βάση και τα μεγάλα οφέλη της περυσινής χρονιάς για όσους εντάχθηκαν στο Cotton+, υποστήριξε ότι η λύση είναι στην παραγωγή προϊόντος μεγαλύτερης αξίας, που η υπεραξία του επιστρέφει στον βαμβακοπαραγωγό. Τελείωσε δε με το ότι η φετινή χρονιά δεν είναι για ρίσκα. Πρέπει να επιλέξει κανείς τη σιγουριά σε όλους τους τομείς. 

Ακολούθησε σύντομη τοποθέτηση από τις εταιρείες σπόρων και συγκεκριμένα από τον κ. Βασίλη Ανδριώτη της "Σπύρος Ανδριώτης" (Deltapine), τον κ. Γιάννη Γκιουρτσίδη της BASF (Fibermax-Stoneville) και τον κ. Τόλη Κλειτσιώτη της Hellafarm (Progen). 

Αμέσως μετά και με αμείωτη συμμετοχή έγινε μια πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν όλους τους παραγωγούς, όπως για τις τιμές, αλλά και για το κόστος παραγωγής, τη θρέψη των φυτών, την ευφυή γεωργία και πολλά άλλα θέματα. 

Εκφράστηκε η άποψη ότι τέτοιες συσκέψεις πρέπει να συνεχιστούν. Εμείς λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε δεσμευτήκαμε ότι θα οργανώσουμε σύντομα την επόμενη τηλεδιάσκεψη.


Gallery

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter