Εκλογές και δεύτερο κύµα κορωνοϊού διορθώνουν την αγορά
Εκλογές και δεύτερο κύµα κορωνοϊού διορθώνουν την αγορά

Εκλογές και δεύτερο κύµα κορωνοϊού διορθώνουν την αγορά

A- A+
Το δεύτερο κύµα της πανδηµίας και οι επιπλοκές που δείχνει πως έρχονται φόβισε τους επενδυτές, µε αποτέλεσµα όλα τα χρηµατιστήρια να σηµειώνουν σηµαντικές απώλειες.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Παράλληλα η αβεβαιότητα από τις εκλογές στις ΗΠΑ δηµιούργησε ένα ακόµα κίνητρο για ρευστοποιήσεις παλαιότερων τοποθετήσεων. Το βαµβάκι έχοντας πιάσει πρόσφατα υψηλά λίγο πάνω από τα 72 σεντς, διόρθωσε προς τα 70 σεντς, επιβεβαιώνοντας αρκετούς αναλυτές που µιλούσαν για «υπερ-αγορασµένο» βαµβάκι και γενικά εµπορεύµατα. Φυσικά όσο το χρηµατιστήριο διορθώνει, οι κλώστες θα προσφέρουν µια στήριξη µε τις αγορές και φιξαρίσµατα.

Η ζήτηση εξακολουθεί να είναι έντονη, κυρίως από την Κίνα και το Πακιστάν για καλές και υποδεέστερες ποιότητες αντίστοιχα. Οι δουλειές όµως που βγαίνουν είναι λίγες, καθώς οι εκκοκκιστές έχουν αιφνιδιαστεί από τη µέχρι πρότινος ραγδαία χρηµατιστηριακή άνοδο και προτίµησαν να µειώσουν τις προσφορές τους. Παράλληλα, όσον αφορά τις καλές ποιότητες, προτιµούν να κρατήσουν αυτά τα αποθέµατα για αργότερα, προσδοκώντας σε υψηλότερες τιµές πωλήσεων. Πριν από την τελευταία διόρθωση η σοδειά µας για τις µέτριες ποιότητες έπιανε επίπεδα των 70-71 σεντς.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter