Έλλειψη σηµαντικών νέων στη διεθνή αγορά βάµβακος
Έλλειψη σηµαντικών νέων στη διεθνή αγορά βάµβακος

Έλλειψη σηµαντικών νέων στη διεθνή αγορά βάµβακος

A- A+
∆εν έχουµε σηµαντικά νέα στο βαµβάκι και υπό τις γενικότερες ρευστοποιήσεις στα χρηµατιστήρια αξιών και εµπορευµάτων, είδαµε τις τιµές βάµβακος να διορθώνουν από τα πρόσφατα υψηλά.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Λόγω της αργίας της Ηµέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ είναι πιο υποτονικά σε σχέση µε προηγούµενες εβδοµάδες, καθότι και οι συνεδριάσεις είναι λιγότερες. Σύµφωνα µε αναλυτές είναι σηµαντικό οι τιµές Μαρτίου να µην χάσουν τα 72 σεντς ανά λίµπρα, µια που κάτι τέτοια θα µπορούσε τεχνικά να αλλάξει την τάση της αγοράς σε πτωτική.  

Ελληνική αγορά  

Στην αγορά µας επίσης είναι υποτονικά, µε τις νέες πωλήσεις να βγαίνουν µε δυσκολία. Περισσότερο θα µπορούσαµε να ισχυριστούµε πως από την πλευρά της προσφοράς έχει µπει ένα «φρένο», ενώ αντίθετα οι αγοραστές δείχνουν διατεθειµένοι να προβούν σε νέες αγορές. Για παράδειγµα ο διαγωνισµός της ΕΑΣ Λαµίας πάλι δεν προχώρησε, δεδοµένου ότι οι προσφερόµενες τιµές από τους αγοραστές στα 1,29 ευρώ το κιλό κρίθηκαν ασύµφορες. Αναφορικά µε τη βάση του χρηµατιστηρίου τα λευκά βαµβάκια πληρώνονται µε πριµ 1-2 σεντς. 


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter