Επαναδραστηριοποίηση των εμπορικών οίκων

Επαναδραστηριοποίηση των εμπορικών οίκων

A- A+

Δεν προέκυψαν ιδιαίτερα νέα από την πρόσφατη έκθεση παγκόσμιας προσφοράς / ζήτησης βάμβακος. Τα αρχικά παγκόσμια αποθέματα αυξήθηκαν μεν αλλά αντισταθμίστηκαν από μείωση της παγκόσμιας παραγωγής. Στην Κίνα η παραγωγή εκτιμήθηκε λίγο χαμηλότερη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα γεγονός το οποίο συνετέλεσε στην αύξηση της ζήτησης από τους κλώστες.

Παράλληλα, οι δημοπρασίες στην Κίνα εξακολουθούν να προκαλούν ερωτήματα αναφορικά με την επιτυχία τους ενώ το δολάριο πιέστηκε περεταίρω. Μεσοπρόθεσμα οι αναλυτές δεν αναμένουν ιδιαίτερες αλλαγές, επομένως αυτή η άνοδος ίσως να αποτελεί ευκαιρία για πωλήσεις.

Ελληνική αγορά

Η άνοδος του χρηματιστηρίου σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης από Κίνα και Αίγυπτο δραστηριοποίησε μετά από καιρό τους εμπορικούς οίκους. Στην αρχή της εβδομάδας σημειώθηκαν δουλειές σε τιμές μεταξύ 85.50-87.00 σεντς/λίμπρα ανάλογα ποιότητας οι οποίες λογικά προορίζονται για την Αιγυπτιακή αγορά (κάλυψη θέσεων), ενώ λίγες μέρες αργότερα οι έμποροι αγόρασαν σε ανοιχτές τιμές αντίστοιχες των 88-88,50 σεντς/λίμπρα με προορισμό την Κίνα. Παράλληλα η άνοδος του χρηματιστηρίου έδωσε την ευκαιρία σε εκκοκκιστές που είχαν ανοιχτά συμβόλαια βάση Μαρτίου 14 να κλείσουν τις τιμές σε ελκυστικά για την εποχή επίπεδα.

Γιάννης Παπαδογιάννης

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter