Επιµένει το βαµβάκι στο εύρος 80-85 σεντς ανά λίµπρα
Επιµένει το βαµβάκι στο εύρος 80-85 σεντς ανά λίµπρα

Επιµένει το βαµβάκι στο εύρος 80-85 σεντς ανά λίµπρα

A- A+
Για άλλη µια φορά είχαµε την ίδια κίνηση. Οι χρηµατιστηριακές τιµές άρχισαν να χάνουν έδαφος πλησιάζοντας προς τα 82 σεντς ανά λίµπρα, όπου και η αγορά αντέδρασε ανοδικά πιάνοντας ξανά τα γνώριµα επίπεδα των 84-85 σεντς.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Αντίστοιχα, όσο ξεπερνάει αυτές τις τιµές φαίνεται δυσκολεύεται να κάνει την υπέρβαση και να ξαναπιάσει τα πολυπόθητα 90 σεντς ανά λίµπρα. Για την ώρα κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, δεδοµένου ότι τα εµπορεύµατα ξεφουσκώνουν εδώ και µήνες από τα υψηλά τους, ενώ ο κίνδυνος παγκόσµιας ύφεσης καραδοκεί.

Εξακολουθούν και σηµειώνονται µικρές πωλήσεις κυρίως σε απευθείας κανάλια και φιξ τιµές. Ενδιαφέρον από εµπορικούς οίκους σε ανοιχτά συµβόλαια υπάρχει επιλεκτικά και σε επίπεδα που δεν ξεπερνούν τα 10 σεντς ανά λίµπρα πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών για τα λευκά και ποιοτικά βαµβάκια. Η έλλειψη δολαρίων σε Αίγυπτο και Πακιστάν έχει παγώσει τις νέες δουλειές και γι’ αυτό οι πωλήσεις µας έχουν πλέον κύριο προορισµό την Τουρκία. Όσον αφορά το δολάριο, η ισοτιµία δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους εκκοκκιστές για να προσφέρουν σηµαντικά χαµηλότερα.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter