Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ITMF στις εγκαταστάσεις μας
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ITMF στις εγκαταστάσεις μας

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ITMF στις εγκαταστάσεις μας

A- A+

Μια πολύ σημαντική συνάντηση είχαμε σήμερα 14 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις μας. Μας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ITMF (International Textile Manufacturers Federation -Διεθνής Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κλωστοϋφαντουργικών).

Το ITMF είναι από τις παλαιότερες ομοσπονδίες στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1904 και μέλη της είναι οι σύνδεσμοι κλωστοϋφαντουργίας διαφόρων χωρών (δυστυχώς δεν υπάρχει συμμετοχή από την Ελλάδα).

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι από Αμερική, Βραζιλία, Αφρική, Γερμανία, Ελβετία και άλλες χώρες. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για το ελληνικό βαμβάκι, την οποία μετά θα καταγράψουν σε έκθεση, που θα κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη τους.

Μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε στοιχεία για το ελληνικό βαμβάκι και τα πλεονεκτήματα του. Παρουσιάσαμε επίσης αυτά που κάνουμε εμείς ως επιχείρηση όπως το βαμβάκι αυξημένης ποιότητας Cotton+, το πιστοποιημένο αειφόρο βαμβάκι CSF, το σύστημα ευφυούς γεωργίας Gaiasense κλπ.

Από τη μεριά τους μας ανέπτυξαν την άποψη τους για το που βαδίζει ο κλάδος και ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του μέλλοντος. Έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στο ποιες είναι οι απαιτήσεις της σύγχρονης κλωστοϋφαντουργίας από το βαμβάκι ως πρώτη ύλη.

Κατόπιν επισκέφτηκαν το πιλοτικό μας χωράφι δίπλα στο εκκοκκιστήριο, τις παραγωγικές εγκαταστάσεις, όπου είδαν τις παραλαβές συσπόρου και την εκκόκκιση, και το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, που θεωρείται από τα καλύτερα του κόσμου.

Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και οι επισκέπτες μας δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Gallery

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter