Επιστροφή στην σχεδόν µηδαµινή ζήτηση για το βαµβάκι
Επιστροφή στην σχεδόν µηδαµινή ζήτηση για το βαµβάκι

Επιστροφή στην σχεδόν µηδαµινή ζήτηση για το βαµβάκι

A- A+
∆εν έχουν προκύψει νέες ειδήσεις που θα µπορούσαν να τραβήξουν τις τιµές ξανά κοντά στα 100 σεντς ανά λίµπρα και η αγορά εξακολουθεί να περιφέρεται γύρω από τα 95 σεντς.

Γιάννης Παπαδογιάννης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Πληθαίνουν οι αναλυτές που θεωρούν πως ο ανοδικός κύκλος µάλλον τερµάτισε και µε δεδοµένο την αύξηση προσφοράς ίνας και τις υποσχόµενες βάσει εκτιµήσεων νέες σοδειές, η διόρθωση στους κοντινούς µήνες (Μάιος, Ιούλιος) φαντάζει το πιθανότερο σενάριο. Υπενθυµίζεται ότι τα αµερικανικά αποθέµατα αυξάνουν και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια βασίζουν τις κινήσεις πρωτίστως στη σοδειά των ΗΠΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Παρά τη διόρθωση του χρηµατιστηρίου από τα πρόσφατα υψηλά, η ζήτηση στη φυσική αγορά είναι έως ανύπαρκτη. Τα τουρκικά κλωστήρια κάλυψαν τις άµεσες ανάγκες τους και δεν βιάζονται να αγοράσουν για µπροστινούς µήνες. Οι τιµές µας παραµένουν µη ελκυστικές, µε τους αγοραστές να προτιµούν πιο φθηνές σοδειές όπως βραζιλιάνικα ή αυστραλιανά. Για τη νέα σοδειά, η Ισπανία έχει σαφώς βελτιωµένη εικόνα λόγω των βροχοπτώσεων και είναι πιθανό η παραγωγή της να αυξηθεί σηµαντικά από τη φετινή προβληµατική σεζόν. Αυτό µπορεί να κρατήσει χαµηλά το πριµ επί του χρηµατιστηρίου για τις προπωλήσεις.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter