Video παρουσίασης του "EU cotton"
Video παρουσίασης του "EU cotton"

Video παρουσίασης του "EU cotton"

A- A+
Τι είναι το σήμα "EU cotton" και τι σημαίνει για το ελληνικό βαμβάκι

Από φέτος το σήμα "EU Cotton" συνοδεύει τα παραγόμενα σε εκκοκκιστήρια της Ε.Ε. δέματα εκκοκκισμένου βάμβακος και η χρήση του θα επεκταθεί σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας μέχρι και τα τελικά προϊόντα ένδυσης, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή.

H «Ευρωπαϊκή Συμμαχία Βάμβακος» ("European Cotton Alliance") είναι Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού, με έδρα τη Λάρισα, στην οποία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ), η Ένωση Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ), οι δύο Ενώσεις Εκκοκκιστών της Ισπανίας (AEDA & ADESUR), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος της Ισπανίας και το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος της Ισπανίας (CAN), ενώ επίκειται και η ένταξη της Eurocoton, του φορέα των Ευρωπαϊκών Κλωστοϋφαντουργικών Ενώσεων.

Απώτερος στόχος του φορέα είναι η αναγνώριση, διαφύλαξη και προώθηση του ευρωπαϊκού βαμβακιού κυρίως εντός της Ε.Ε. αλλά και διεθνώς.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video για το σήμα "EU Cotton" αλλά και την European Cotton Alliance, ενώ εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την σχετική παρουσίαση σε μορφή pdf (στα αγγλικά). 


Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter