Ευφυής γεωργία: Ανοικτή τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου
Ευφυής γεωργία: Ανοικτή τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου

Ευφυής γεωργία: Ανοικτή τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου

A- A+
Θα συζητηθούν η εμπειρία από την εφαρμογή της στην βαμβακοκαλλιέργεια στην Ροδόπη και οι ανανεωμένες υπηρεσίες για το 2020

Η ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα προχωρά τα τελευταία χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες με ταχύτατους ρυθμούς. Έτσι η ευφυής γεωργία σε χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία βρίσκει όλο και νέες εφαρμογές σε πολλές καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων και το βαμβάκι.

Οι χρήστες της έχουν μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, διότι με μικρότερες εισροές μπορούν να έχουν μεγαλύτερες στρεμματικές αποδόσεις με καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή με τα δεδομένα από μετεωρολογικούς σταθμούς, αισθητήρες εδάφους, εικόνες από δορυφόρο και επιτόπιο έλεγχο και καταγραφή ημερολογίων μπορεί να γίνουν η άρδεύση, η θρέψη και η αντιμετώπιση ασθενιών την κατάλληλη στιγμή με τα αναγκαίες και μόνο ποσότητες. 

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια βλέποντας αυτές τις εξελίξεις και θέλοντας να έχουν οι βαμβακοπαραγωγοί άλλο ένα εργαλείο στη δουλειά τους που θα τους κάνει πιο ανταγωνιστικούς και θα βελτιώσει το εισόδημα τους, οργάνωσε μια ομάδα παραγωγών και τους έφερε σε επαφή με τους ειδικούς, την τεχνολογική εταιρεία Neuropublic, η οποία εφαρμόζει το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense.

Μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τους βαμβακοκαλλιεργητές της Ροδόπης, το gaiasense έχει συγκεντρώσει και επεξεργαστεί ένα σημαντικό όγκο καλλιεργητικών δεδομένων από και για την συγκεκριμένη περιοχή, και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες του είναι ακόμη πιο ακριβείς. Έτσι τώρα είναι έτοιμο για το επόμενο βήμα.

Για πρώτη φορά το 2020, οι βαμβακοκαλλιεργητές θα έχουν στη διάθεσή τους την εφαρμογή για έξυπνο κινητό τηλέφωνοgaiasense farmer”, μέσα από την οποία θα δέχονται ειδοποιήσεις κάθε φορά που εκδίδεται νέα σύσταση ή προειδοποίηση από το σύστημα.

Μέσα από την ίδια εφαρμογή θα παρακολουθούν μια σειρά από παραμέτρους για το κάθε χωράφι τους όπως πληροφορίες για ανάγκη άρδευσης και λίπανσης, τον κίνδυνο εμφάνισης εχθρών όπως το πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι, τις τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες, την πρόγνωση του καιρού αλλά και προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, εικόνες παραλλακτικότητας του δείκτη βλάστησης, κλπ.

Όλα αυτά θα συζητήθούν στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2020 στις 7:00 μμ και πιστεύουμε πως θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Τις εισηγήσεις θα κάνουν οι πλέον ειδικοί και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου όποιος θέλει από τους συμμετέχοντες μπορεί να παρει την λόγο και να καταθέσει ερωτήσεις ή απόψεις.

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων έχει ως εξής:

  • Παρουσίαση gaiasense (Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος πρόεδρος Neuropublic)
  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων gaiasense στη βαμβακοκαλλιέργεια του Ν. Ροδόπης
    • Άρδευση (Άγγελος Πατάκας καθηγητής του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων  διευθυντης του Εργαστηρίου Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών) 
    • Φυτοπροστασία (Νίκος Παπαδόπουλος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Εντομολογίας Διευθυντής Εργαστηρίου Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
    • Θρέψη (Ελπινίκη Γεωργίου Χημικός Μηχανικός - Ανάπτυξη Υπηρεσιών&Προϊόντων, Big Data, IoT ,  Ιωάννης Καραστέργιος Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Ευφυούς Γεωργίας Neuropublic).
  • Νέα Χαρακτηριστικά του gaiasense στο 2020 (Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος)


Όποιος θέλει να συμμετάσχει ας συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα πατώντας στο τέλος το "Υποβολή" ή "Submit"

Gallery

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter