Ευκαιρίες για φιξάρισµα τιµών στα βαµβάκια
Ευκαιρίες για φιξάρισµα τιµών στα βαµβάκια

Ευκαιρίες για φιξάρισµα τιµών στα βαµβάκια

A- A+
Επιβεβαιώνεται η τάση της αγοράς να δοκιµάσει το πάνω όριο του εύρους 60-65 σεντς ανά λίµπρα, µε δυναµική από την είδηση πως έχει γίνει ένα πρώτο σηµαντικό βήµα προς την επίλυση του εµπορικού πολέµου.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Με υψηλή µεταβλητότητα οι συνεδριάσεις, καθώς γίνονται παγκοσµίως φιξαρίσµατα τιµών σε ανοιχτά συµβόλαια, ενώ και οι κερδοσκόποι έχουν ξαναµπεί στο παιχνίδι. Η µικρή πτώση του δολαρίου επίσης υποστηρίζει τις τιµές των εµπορευµάτων. Για να εδραιωθεί το χρηµατιστήριο σε υψηλότερα επίπεδα θα χρειαστεί η δυναµική επιστροφή των κλωστηρίων στην αγορά, κάτι που γίνεται µεν αλλά σε µικρότερο βαθµό.

Ο τελευταίος διαγωνισµός στην Αίγυπτο έκλεισε σε όχι και τόσο δελεαστική τιµή αν αναλογιστούµε πως η χρηµατιστηριακή αγορά κινείται ανοδικά. Πωλήθηκαν 1.000 τόνοι λευκού χρώµατος στα 72,50 σεντς µε όλα τα έξοδα, παραδοτέα στο λιµάνι της Αλεξάνδρειας. Παράλληλα όσο το χρηµατιστήριο δοκίµαζε τα υψηλά του, σηµειώνονταν φιξαρίσµατα τιµών για ανοιχτά συµβόλαια και µικρές πωλήσεις κοντά στα 68 σεντς ανά λίµπρα. Έχουν αρχίσει να εκφράζονται ανησυχίες από πλευράς των εµπορικών οίκων (και όχι µόνο), για τις επιπλοκές που θα µπορούσε να φέρει στην αγορά µας η σοβαρή πλέον διένεξη µεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

*Αναλυτής εμπορευμάτων


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter