Εύρος 83 έως 89 σεντς µε τα µάτια στραµµένα στην παραγωγή
Εύρος 83 έως 89 σεντς µε τα µάτια στραµµένα στην παραγωγή

Εύρος 83 έως 89 σεντς µε τα µάτια στραµµένα στην παραγωγή

A- A+
Όλα τα συµβόλαια µελλοντικής εκπλήρωσης που αφορούν την επερχόµενη σοδειά παρέµειναν πάνω από τα 85 σεντς ανά λίµπρα, µε τους µετέχοντες στην αγορά να αναµένουν τώρα τον αντίκτυπο της ξηρασίας του Τέξας στην παραγωγή των ΗΠΑ.

Γιάννης Παπαδογιάννης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στη δεδοµένη στιγµή, κανένα κλωστήριο δεν είναι διατεθειµένο να προβεί σε αγορές που καλύπτουν παραγγελίες περισσότερες του ενός τετραµήνου, µε δεδοµένο ότι οι εκτιµήσεις της κατανάλωσης παραµένουν ασταθείς. Το µόνο που θα µπορούσε να πυροδοτήσει µια δοκιµασία υψηλότερων επιπέδων τιµών, είναι οι πρώτες εκτιµήσεις παραγωγής.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Οι προπωλήσεις από πλευράς αγροτών µε τιµές στα 62 λεπτά το κιλό δεν έχουν ακόµα κινητοποιήσει τους παραγωγούς. Από πλευράς εκκόκκισης, τα τουρκικά κλωστήρια έχουν πολλά και φτηνά στοκ, ενώ φαίνεται πως η κλωστοϋφαντουργία της Τουρκίας δεν έχει ακόµα ορθοποδήσει µετά τον καταστροφικό σεισµό. Εφόσον το χρηµατιστήριο κρατηθεί ψηλά είναι πολύ πιθανό να δούµε πίεση στην αποκαλούµενη βάση (πριµ) επί του χρηµατιστηρίου. Οι πωλήσεις της φετινής σοδειάς έχουν κολλήσει και οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς είναι σε ιστορικά χαµηλά επίπεδα.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter