Γενικευµένη άνοδος µε βοήθεια και από τη ζήτηση
Γενικευµένη άνοδος µε βοήθεια και από τη ζήτηση

Γενικευµένη άνοδος µε βοήθεια και από τη ζήτηση

A- A+
Τα εµπορεύµατα στο σύνολο τους κινούνται ανοδικά, ο Dow Jones καταγράφει νέο υψηλό και το βαµβάκι έχοντας κάποια θετικά θεµελιώδη στοιχεία συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Αφού οι τιµές του Μαρτίου αφοµοίωσαν τα 80 σεντς, άρχισαν δοκιµές για ακόµα υψηλότερα επίπεδα. Παράλληλα έχουµε σηµαντική αύξηση εισαγωγών στις ΗΠΑ για βαµβακερά προϊόντα (όχι µόνο ένδυσης), γεγονός το οποίο δείχνει πως η άνοδος έχει υποστήριξη και από τη ζήτηση στη φυσική αγορά. Από τεχνικής άποψης η αγορά «χρωστάει» µια διόρθωση αλλά µικρή σηµασία έχει αυτό, όταν τα χρηµατιστήρια συνολικά δείχνουν απτόητα. 

ΕΛΛΑΔΑ

Σηµειώθηκαν νέες πωλήσεις µε προορισµό κυρίως την Αίγυπτο, η οποία και είχε µείνει λίγο πίσω στις αγορές.

Φαίνεται πως οι κλώστες, εκτιµώντας πως η αγορά είναι ανοδική, πληρώνουν εύκολα τις σηµερινές φιξ τιµές που προσφέρουµε. Τα τουρκικά κλωστήρια είναι λίγο πιο κάτω στις τιµές που µπορούν να πληρώσουν, µε αποτέλεσµα οι πωλήσεις προς Τουρκία να είναι πιο λίγες. Σχετικά µε τις προπωλήσεις νέας σοδειάς διαµορφώνεται µια αγορά 2,5 µε 3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘21, εντούτοις οι πωλήσεις προς το παρόν είναι λίγες. Τόσο αγοραστές όσο και πωλητές δεν έχουν κάποιο λόγο να βιαστούν.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter