Η δυναμική παραμένει παρά τη μικρή διόρθωση στο βαμβάκι
Η δυναμική παραμένει παρά τη μικρή διόρθωση στο βαμβάκι

Η δυναμική παραμένει παρά τη μικρή διόρθωση στο βαμβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης:

Κατόπιν του ισχυρού ράλι, η αγορά ψάχνει να βρει ισορροπία στα υψηλά της. Εξακολουθεί και υπάρχει δυναμική στο βαμβάκι, η οποία θα αποτυπωθεί μόλις επαναδραστηριοποιηθεί η φυσική αγορά.

Οι ρευστοποιήσεις που σημειώνονται είναι φυσιολογικές και για την ώρα διορθώνουν σε μικρό βαθμό τις τιμές. Θετικό και υγιές είναι ότι οι τιμές Δεκεμβρίου ‘18 κρατιούνται καλύτερα από τις αντίστοιχες του Ιουλίου ‘18. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα φανεί καλύτερα αν όσες ειδήσεις και προβλέψεις κυκλοφόρησαν από την Κίνα τελευταία ήταν φήμες ή πραγματικότητα.

Ελληνική αγορά

Το χρηματιστηριακό ράλι δεν αφήνει πολλά περιθώρια για δουλειές στη φυσική αγορά. Είναι λογικό οι αγοραστές αλλά και οι πωλητές να αποτραβηχτούν από την αγορά μέχρι να δουν τα πρώτα σημάδια ισορροπίας.

Με τις τιμές πάνω από τα 90 σεντς ανά λίμπρα είναι δύσκολο οι κλώστες της Άπω Ανατολής να προβούν σε νέες αγορές, δεδομένου και του ότι η τελική τιμή θα είναι σίγουρα πάνω από τα 100 σεντς ανά λίμπρα. Παράλληλα, η Τουρκία υποφέρει από την υποτίμηση της λίρας, επομένως οι νέες αγορές είναι εξαιρετικά δύσκολες από πλευράς της.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter