Ημερήσια νέα Βαμβακιού 12/08/2019
Ημερήσια νέα Βαμβακιού 12/08/2019

Ημερήσια νέα Βαμβακιού 12/08/2019

A- A+

DTN Cotton Close: Lower on Crop Data

Το χρηματιστήριο βάμβακος έκλεισε χαμηλότερα τη Δευτέρα μετά και την ανακοίνωση Αυγούστου του Αμερικανικού υπουργείου γεωργίας για την παγκόσμια παραγωγή και ζήτησης βαμβακιού. Στην αρχή οι τιμές έπεφταν περισσότερο, αλλά μετά την ανακοίνωση ανέβηκαν κάπως, καθώς τα νούμερα ήταν αυτά που προέβλεπαν οι εκτιμητές.

ICE Futures

August 12 2019: Cotton Futures EUR/US$  1.1194

WASDE: Cotton Greece as of August 2019

Στην ανακοίνωση Αυγούστου του USDA για την παραγωγή βαμβακιού στην Ελλάδα, προβλέπει μικρότερη έκταση και στρεμματικές αποδόσεις από ότι τον Ιούλιο, οπότε και είναι μικρότερη και η παραγωγή βαμβακιού. Οι στρεμματική απόδοση πάντως με 121,9 κιλά εκκοκκισμένου ανά στρέμμα, εξακολουθεί να είναι η δεύτερη υψηλότερη όλων των εποχών μετά την…

Cotton Highlights from August WASDE Report

Στην ανακοίνωση Αυγούστου το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας προβλέπει ότι η παγκόσμια κατανάλωση βαμβακιού θα είναι μικρότερη λόγω των εμπορικών εντάσεων, αλλά και τα αρχικά αποθέματα θα είναι μεγαλύτερα λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης το 2019/19. Έτσι θα μεγαλώσουν και τα τελικά αποθέματα το 2019/20.

USA: Crop Progress

Εβδομαδιαία ανακοίνωση για την πορεία της βαμβακοκαλλιέργειας στις ΗΠΑ: το 77% έχει καρύδια (πέρυσι την ίδια ημερομηνία είχε το 75%), το 20% έχει ανοικτά καρύδια (πέρυσι 12%) και το 56% είναι σε καλή/εξαιρετική κατάσταση (πέρυσι 40%).

Competitiveness of Brazilian cotton strengthens with higher output and price edge

Η παραγωγή βραζιλιάνικου βαμβακιού αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς  σε μια εποχή που η παγκόσμια κατανάλωση μικραίνει και αυτό οδηγεί σε πίεση των τιμών ώστε να μείνει ανταγωνιστικό.

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter