Ημερήσια νέα Βαμβακιού 13/08/2019
Ημερήσια νέα Βαμβακιού 13/08/2019

Ημερήσια νέα Βαμβακιού 13/08/2019

A- A+

Cotton rises over 1% on U.S.-China trade optimism

Το χρηματιστήριο βάμβακος ανέβηκε πάνω από 1% την Τρίτη μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών σε κάποια κινεζικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τα κλωστοϋφαντουργικά. Ταυτόχρονα ανησυχίες προκαλεί η συνεχιζόμενη ξηρασία στο Δυτικό Τέξας.

ICE Futures

August 13 2019: Cotton Futures EUR/US$  1.1222

DTN Cotton Close: Sharply Higher on China Twist

Το χρηματιστήριο βάμβακος είχε μεγάλη άνοδο την Τρίτη όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα καθυστερήσουν την επιβολή δασμών σε συγκεκριμένα κινεζικά προϊόντα. Ταυτόχρονα υπήρξαν φήμες ότι η Κίνα θα αγοράσει μεγάλες ποσότητες αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

Shurley: Where Do We Go from Here?

Εβδομαδιαία ανάλυση Shurley: Η τιμή του βαμβακιού έπεσε 23% από τα μέσα Απριλίου και ακόμη περισσότερο από την ίδια εποχή πέρυσι. Ίσως ο κάθε αγρότης πρέπει να ξανασκεφτεί τώρα ποια θα είναι μια καλή τιμή τώρα για να πουλήσει.

Μετεωρολογικά δεδομένα ως τις 12/8/2019 για την Κομοτηνή

Η σημασία των θερμομονάδων είναι μεγάλη. Οι θερμομονάδες εξαρτώνται από τον μέσο όρο της μέγιστης και ελάχιστης θερμοκρασίας της ημέρας (θερμομονάδες= 1,8 * (μέσος όρος – 15,6)). Για να περάσουμε από το ένα στάδιο ανάπτυξης του φυτού στο επόμενο χρειάζεται ένας ορισμένος αριθμός θερμομονάδων όπως φαίνεται στον πίνακα. Ο πίνακας…

Debate over cotton seed size continues

Η συζήτηση για το μέγεθος του βαμβακόσπορου σποράς συνεχίζεται. Μια συζήτηση που ξεκίνησε το 2002, όταν η Deltapine παρουσίασε πολύ μικρότερους σπόρους. Πως επηρεάζει το μέγεθος το φύτρωμα και την περιεκτικότητα σε λάδι.

New strategy to revamp Uganda’s textile sector

ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Η χώρα σχεδιάζει τη νέα στρατηγική για να αναζωογονήσει την κλωστοϋφαντουργία της, ώστε να κάνει εξαγωγές 650 εκατομμυρίων δολαρίων.

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter