Ημερήσια νέα Βαμβακιού 26/08/2019
Ημερήσια νέα Βαμβακιού 26/08/2019

Ημερήσια νέα Βαμβακιού 26/08/2019

A- A+

Cotton futures fall as US-China trade tensions weigh

Το χρηματιστήριο βάμβακος έπεσε πάνω από 1% τη Δευτέρα, καθώς οι εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας έχουν βαρ΄υνει πολύ το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία.

ICE Futures

August 26 2019: Cotton Futures EUR/US$  1.1116

DTN Cotton Close: Lower, but Cuts Losses

Το χρηματιστήριο βάμβακος έπεσε σε νέα χαμηλά τετραετίας αρχικά τη Δευτέρα λόγω της διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, αλλά μετά την ανακοίνωση ότι η Κίνα θέλει να ξανααρχίσουν οι συνομιλίες ανέβηκε κάπως και έκλεισε μόνο 1% χαμηλότερα.

USA: Crop Progress

Εβδομαδιαία ανακοίνωση για την πορεία της βαμβακοκαλλιέργειας στις ΗΠΑ: Το 90% έχει καρύδια (πέρυσι την ίδια ημερομηνία ήταν 90%), το 28% έχει ανοικτά καρύδια (πέρυσι 20%) και το 43% είναι σε καλή εξαιρετική κατάσταση (πέρυσι 44%).

Pakistani cotton production may reach a new high in 2019/20

Στο Πακιστάν λόγω των περυσινών καλών τιμών η καλλιεργούμενη με βαμβάκι έκταση αυξήθηκε κατά 14,4% και με την καλλιέργεια να πηγαίνει καλά αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ παραγωγής.

New seeds may help cotton farmers in face of drought, climate change

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πάρα πολύ τις καλλιέργειες. Τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν ποικιλίες στο βαμβάκι που θα είναι ανθεκτικές στην ξηρασία.

PAKISTAN: Textile industry on the edge

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Η κλωστοϋφαντουργία της χώρας, ο βασικός της βιομηχανικός κλάδος, είναι στην κόψη του ξυραφιού. Με το καταναλωτικό κοινό της Δύσης να κάνει στροφή στα βιώσιμα προϊόντα η κλωστοϋφαντουργία-ένδυση στο Πακιστάν πρέπει να εκσυγχρονισθεί.

Sustainability drive boosts Egyptian cotton

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Η στροφή στην παραγωγή με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές (βιολογικό βαμβάκι και βαμβάκι BCI) δίνει ώθηση στο βαμβάκι της χώρας.

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter