Η κακοκαιρία έθεσε σε παύση τις διαπραγµατεύσεις για πωλήσεις
Η κακοκαιρία έθεσε σε παύση τις διαπραγµατεύσεις για πωλήσεις

Η κακοκαιρία έθεσε σε παύση τις διαπραγµατεύσεις για πωλήσεις

A- A+
Η ξηρασία στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες για το µέγεθος της επερχόµενης σοδειάς στην Ινδία (µη επαρκής βροχόπτωση) έφεραν τις τιµές µια ανάσα από τα 90 σεντς ανά λίµπρα.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νεα Υόρκη
Σε αυτά τα επίπεδα δίνεται «σινιάλο» στους πωλητές, οπότε και η αγορά συνήθως σηµειώνει µια διόρθωση. Ωστόσο, τα κλωστήρια µε τις παρούσες συνθήκες αδυνατούν
να αγοράσουν σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ παράλληλα Αµερικανοί παραγωγοί αποφασίζουν
να ρευστοποιήσουν. Παράλληλα και το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, γεγονός το οποίο συνήθως πιέζει τις τιµές των εµπορευµάτων.

Ελληνική Αγορά 

Όλη η αγορά προσπαθεί να αποτιµήσει το µέγεθος της καταστροφής κατόπιν της κακοκαιρίας «Daniel». Ο Θεσσαλικός κάµπος είναι βαριά χτυπηµένος και εφόσον δεν αποτραβηχτούν τα νερά σύντοµα θα έρθουµε αντιµέτωποι µε σοβαρότατες απώλειες ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Οι βροχές σταµάτησαν και τις κουβέντες για νέες πωλήσεις, αφού οι εκκοκκιστές δεν θέλουν να δεσµευτούν αν δεν δουν την πραγµατική έκταση του προβλήµατος. Το πριµ επί του χρηµατιστηρίου φαίνεται να διαµορφώνει µια αγορά µε ταβάνι τα 3 σεντς επί των τιµών ∆εκεµβρίου ‘23 για τα λευκά και ποιοτικά βαµβάκια.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter