Η μεταβλητότητα στην αγορά βάμβακος είναι πλέον ρουτίνα
Η μεταβλητότητα στην αγορά βάμβακος είναι πλέον ρουτίνα

Η μεταβλητότητα στην αγορά βάμβακος είναι πλέον ρουτίνα

A- A+
Η υψηλή µεταβλητότητα έχει επιστρέψει για τα καλά στο βαµβάκι, προκαλώντας αµηχανία στους αναλυτές, οι οποίοι ψάχνουν να δικαιολογήσουν τις ακραίες κινήσεις της αγοράς.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Σίγουρα τα διαδοχικά limit up και limit down δεν αποδίδονται σε κάποια θεµελιώδη νέα, αλλά σε κερδοσκοπικές κινήσεις, οι οποίες προκαλούνται από εξωγενείς αγορές και από την αποδυνάµωση ή ενδυνάµωση του δολαρίου. Πάνω στο βαµβάκι η αγορά αναµένει την νέα έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος για τον Οκτώβριο, στην οποία αναλυτές σηµειώνουν πως µπορεί να δούµε µείωση παραγωγής και εξαγωγών για την αµερικανική σοδειά.

Ελληνική αγορά

Οι πωλήσεις εξακολουθούν µεν να είναι λίγες και να αφορούν µικρές ποσότητες, αλλά τουλάχιστον κάτι κινείται. Στα τέλη της προηγούµενης εβδοµάδας υπήρξαν κάποιες πωλήσεις σε φιξ τιµές σε αιγυπτιακά κλωστήρια, ενώ κατά τη διάρκεια της παρούσας εβδοµάδας είχαµε και πωλήσεις προς την Τουρκία, τα κλωστήρια της οποίας φυσικά δεν είναι σε αντίστοιχη φόρµα µε τα προηγούµενα χρόνια. Επειδή το χρηµατιστήριο βρίσκεται στα χαµηλά του, οι εκκοκκιστές έχουν ενδιαφέρον κυρίως για πωλήσεις σε ανοιχτές τιµές µε το σκεπτικό να φιξάρουν την τιµή σε κάποια ανοδική αντίδραση.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter